Budući vrtić na Jamnjaku uređen izvana, a sad Grad treba ‘naći’ ostatak novca

Tvrtka Šibenik gradnja d.o.o. predala je danas šibenskom gradonačelniku Željku Buriću uređen objekt na Jamnjaku, predviđen za uređenje dječjeg vrtića.  Tvrtka se, naime, pred kraj mandata bivše gradske vlasti obvezala donirati 380 tisuća kuna za čišćenje okoliša i objekta od otpada i urušenog materijala, sanaciju konstrukcije i proširenje objekta, sanaciju krovne konstrukcije i izradu pokrova s termoizolacijom, nabavu, dobavu i postavu vanjskih zatvora, izradu termofasade i izradu i postavu oluka.

Sada je na Gradu Šibeniku da dovrši uređenje i opremi vrtić na Jamnjaku za što će, predviđa se, biti potrebno 1,4 milijuna kuna.  Direktor Šibenik gradnje, Damir Čogelja, naveo je kako potrebno osigurati sredstva za strojarske radove, klimatizaciju, vodovod i odvodnju, unutarnje pregrade, pod, žbukanje i okoliš.

vrtic jamnjak 1

-Ovim projektom omogućit ćemo mladim obiteljima, prije svega onima koje žive u novom naselju na Jamnjaku, bolji standard kroz brigu o njihovoj djeci u novom objektu i na lijepoj lokaciji. Istina jest da treba izdvojiti značajna sredstva za uređenje okoliša i unutarnje opremanje objekta, ali s projektom idemo – kazao je gradonačelnik Burić.

Zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer naglasio je kako Grad namjerava u idućoj godini urediti objekt u cijelosti i otvoriti vrata vrtića našim mladim sugrađanima.

-Predviđamo u objektu jednu jasličku skupinu, znači djecu do tri godine, ali i vrtićke skupine, što ćemo naravno uskladiti s potrebama, ali vodeći računa o standardima – kazao je Penđer.

Prema postojećem projektu, okoliš vrtića, jednim svojim dijelom, bio bi dostupan za igru i djeci iz naselja u blizini budućeg vrtića.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.