Bumbak, Čoga i Laća s kolegama iz osmerca osvojili 9. mjesto na SP

Šibenski veslači Jakov Bumbak, Antonio Čoga i Josip Laća, članovi VK Krka, s kolegama iz nacionalnog osmerca osvojili su deveto mjesto na Svjetskom veslačkom prvenstvu za juniore koje je od 7. do 11. kolovoza održano u Litvi, u gradu Trakai. Iako su očekivanja možda bila veća, s obzirom da je na Europskom juniorskom prvenstvu u Minsku osmerac osvojio brončanu medalju, spomenuti plasman zapravo je realan odraz onog što se događalo u vodi, na stazi, ali izvan nje. Ono što je ključno jest da su u odnosu na brončanu posadu iz Bjelorusije, u posadi iz Litve nedostajala dva vrlo važna člana, Danijel Plišić i Bernard Samardžić. Doduše, umjesto njih su uskočila dva kvalitetna veslača (među kojima i Krkaš Laća). Međutim, kažu poznavatelji, nisu Plišić i Samardžić ti koji su trebali ispasti.

KRIVI POTEZI IZVAN VODE

Druga stvar koja je zasigurno utjecala na rezultat jest činjenica da su momci imali premalo vremena za ‘uigravanje’. Naime, tek su desetak dana proveli na zajedničkim pripremama, a to je premalo za ‘stvaranje kemije’, toliko bitne kod osmeraca. Za razliku od hrvatskog osmerca, njihovi konkurenti  nastupili su s identičnim posadama ili su se, pak, pojačali na ispravan način. Stoga, u takvim okolnostima deveto mjesto na svijetu vrlo je dobar rezultat. Uz spomenuti trojac iz Krke, u nacionalnom osmercu na Svjetskom prvenstvu veslali su Mato Brandt (Vukovar), Matej Metković (Neptun Dubrovnik), Toni Čavka (Marina Kaštela), Tin Nemčić (Jarun Zagreb), Marko Križmančić (Jarun Zagreb), a kormilario je Luka Šćurla (Marina Kaštela). Kažimo kako je zlatnu medalju osvojio njemački osmerac, srebrni su bili Talijani dok su naši susjedi Srbi uzeli brončanu medalju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.