Burić o ‘Rivijeri’: Grad Šibenik ne može biti taoc jedne tvrtke

Prilikom današnjeg hodajućeg kolegija u park šumi Šubićevac gradonačelnik Željko Burić, nastavno na novinarsko pitanje što je s zapuštenim i derutnim nekadašnjim restoranom Dubravka, osvrnuo se na tešku financijsku situaciju hotelijerske kuće ‘Rivijera’ u čijem je vlasništvu spomenuti objekt. Burić je poručio kako ‘Grad Šibenik ne može biti taoc jedne tvrtke’ te je novinarima kazao kako je na posljednjem sastanku s ministrom turizma Darkom Lorencinom od njega tražio da pomogne ‘Rivijeri’.

-Službeno sam na posljednjem sastanku s ministrom turizma tražio njegovu pomoć, ali ne samo u svojstvu ministra već i člana Vlade. Problem ‘Rivijere’ ne možemo riješiti bez supporta Vlade, ma šta to značilo. Sasvim je sigurno da je Šibenik i stotine zaposlenih, ne samo zaposlenih u Rivijeri, već i vlasnika restorana, pizzerija, ugostiteljskih objekta, Raspršenog hotela, projekta Banj, ovisi o toj tvrtki. Jednom riječju konačni cilj revitalizacije stare gradske jezgre u ovom trenutku ovisi o ‘Rivijeri’ jer bez hotela taj projekt je na vrbi svirala – poručio je Burić. Nastavio je kako hotel u staroj jezgri može biti samo na dvije lokacije, postojećeg hotela Jadran i na lokaciji ex hotela Krka. Naime, u ‘Revijinom’ aneksu do bivšeg hotela Krka planira se izgradnja hotelskog smještaja visoke kategorije u koji ulažu privatni investitori, no kako bi taj projekt bio moguć treba izmjestiti INA-inu pumpnu stanicu na rivi.

hotel

-Ugovor koji smo potpisali s INA-om jasno je definirao i to područje, ako Grad Šibenik ne nađe alternativnu lokaciju za izmještanje pumpne stanice morat će platiti četiri milijuna kuna. Javno kažem, Grad je spreman uložiti četiri milijuna kuna da profunkcionira prvi pravi hotel visoke kategoije unutar stare gradske jezgre. Kada se on otvori, nužno će se otvoriti jedan ili dva boutique hotela i onda možemo govoriti da smo revitalizirali staru jezgru – zaključuje Burić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.