Burić o TEF-u: Nitko ništa ne krije ispod žita, pokazat ćemo kako se transparentno ponaša

‘I priča TEF-a i priča Obonjana ide svojim intenzitetom, rješenje je blizu, a ova gradska uprava stavit će u funkciju i lokalitet Obonjana i TEF-a’, poručio je danas šibenski gradonačelnik Željko Burić osvrćući se na press konferenciju dvojice SDP-ovaca, Joška Šupe i Ivana Rajića, koji su optužili kako je njihov stranački kolega Krešimir Šakić smijenjen s čela TEF-a kako bi ‘HDZ mogao netransparentno prodati prostor TEF-a’.

POLITIČKI SPIN SDP-a

-Ovo uopće ne bih nazvao reakcijom na konferenciju SDP-a čija je tema bio bivši direktor TEF-a koji je ujedno postao i potpredsjednik šibenskog SDP-a jer je očito kako je riječ o političkom spinu u kojeg se pokušavaju uvući građani. To je ‘obiteljski’ problem SDP-a i neka ga sami rješavaju – kazao je Burić, a onda iznio razloge Šakićeve smjene.

-Ne samo da prostor TEF-a nije stavljen u funkciju, nego nemamo niti certifikat o čistoći prostora, a nije napravljen niti jedan financijski potez da se taj problem riješi. Prijaviti predstečajnu nagodbu, a da uopće ne znate koliko ste dužni, je neozbiljno. Osim toga predstečajnu nagodbu prijavljuju tvrtke koji su blokirane ili ne mogu funkcionirati, što nije slučaj s TEF-om – poručio je gradonačelnik dodavši kako se od dolaska na čelo Gradske uprave bavi utvrđivanjem dugovanja na prostoru TEF-a koji je, napominje, isključivo dug Grada Šibenika, a ne gradske tvrtke.

ZNAMO KAKO RIJEŠITI PROBLEM

-Šakić prijavljuje predstečajnu nagodbu ne znajući da je postojao sudski spor između Grada i INA-e jer je TEF prodan Gradu Šibeniku za jednu kunu i nije TEF dužan već Grad Šibenik. U tom trenutku INA ima založno pravo na nekretnine i mogla bi blokirati TEF i gurnula bi ga u stečaj – kazao je Burić dodavši kako su s INA-om uspostavili kontakt te se utvrđuje iznos duga, nakon čega će se iznaći rješenje za njegovom otplatom.

-Ova gradska uprava točno zna kako će razvijati sve površine u gradu, od TEF-a, Obonjana, Drage ili Zablaća. Nitko ništa ne krije ispod žita, pokazat ćemo kako se transparentno ponaša – naveo je Burić. Demantirao je izjave SDP-ovaca da je jedan od razloga smjene  to što Šakić nije želio potpisati Ugovor o provođenju natječaja za iskaz interesa investitora.

-To je bila samo ideja o kojoj se razmišljalo, da se eventualno raspiše natječaj pa da netko tko bi kupio zemljište vrati dugove. No od toga se, što svjedoče svi naši postupci oko rješavanja problematike TEF-a, odustalo. Ipak, mogu vam kazati kako postoji ogroman interes investitora za prostor TEF-a kojeg nećemo razvijati točkasto već će biti dan u kompletu – kazao je.

Gradonačelnik je na kraju potvrdio kako je u ovom slučaju kao svog savjetnika imenovao profesora Ante Pulića s Ekonomskog fakulteta koji, uz Milana Arnautovića, ima status gradonačelnikova savjetnika no obojica taj posao odrađuju volonterski.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.