Burić pozvao mlade da se vrate u Šibenik i doktoriraju na trošak Grada

U kojoj je fazi osnivanje Studija energetike u Šibeniku zanimalo je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća bivšeg gradonačelnika Antu Županovića. Bliži se jesen, počinje akademska godina, kada će profunkcionirati šibenski Studij, jesu li riješeni prostorni i kadrovski uvjeti te je li i dalje na snazi sporazum s Institutom Ruđer Bošković, raspitivao se Županović kod svog nasljednika.

Gradonačelnik Željko Burić odgovorio mu je kako je riješeno 98 posto problema, uskoro se očekuje završetak izvedbenog projekta za Studij energetike u sklopu Inavisa, a kada to bude gotovo krenut će se u raspisivanje javnog natječaja za građevinske radove na uređenju tri amfiteatralne učionice i četiri laboratorija.

-Kao što znate potpisan je sporazum sa Sveučilištem u Zagrebu gdje je jasno definirano koje su obveze Grada, a koje Sveučilišta, a konačni cilj za što je uvjet kadar je osamostaljenje šibenskog sveučilišta. Osim toga bilo je nužno osigurati izvor financiranja što smo dogovorili unutar ugovora s norveškom vladom preko EEA fonda gdje postoji poseban kurikulum za pokretanje drugog studija, Studija akvakulture – kazao je Burić.

Naglasio je kako je ugovor s Institutom Ruđer Bošković i dalje na snazi, a dodan je i aneks ugovora u kojem postoji obveza da studenti nakon obrane doktorskog studija imaju obvezu povratka u Šibenik na pet godina.

-Ovom prilikom pozivam sve mlade ljudi da se vrate u Šibenik. Grad će u proračunu osigurati sredstva za njihov doktorat, a oni će predavati na našim fakultetima. Dakle, dinamika formiranja studija sada je samo pitanje zakonskih obveznih procedura – zaključuje Burić.

Što se studentskog kampusa na Palacinu tiče, gradonačelnik kaže kako je za taj projekt dobivena potpora Ministarstva regionalnog razvoja te da bi Palacin uskoro trebao biti ‘zreo’ za kandidaturu na europske fondove.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.