Burić: Šibenik je definitivno grad koji ne plače nad svojom sudbinom

Danas je u hotelu Ivan u Solarisu otvoren 6. susret gradonačelnika i poduzetnika, u organizaciji Udruge gradova Republike Hrvatske i poslovnog tjednika Lider. Cilj skupa je pronalaženje novih modela suradnje jedinica lokalne samouprave i poslovne zajednice s ciljem poticanja poduzetničke klime.

-Grad Šibenik definitivno je grad koji ne plače nad svojom sudbinom, mi smo našli svoj put – put ka uspjehu. Mi kao čelnici lokalne samouprave izabrani smo da radimo na dobrobit svih naših građana i moramo raditi u interesu naše sredine i pritom zatomiti političke interese i pripadnost – rekao je u svom pozdravnom govoru šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Osvrnuo se i na aktualnu temu regionalnog preustroja, kazavši kako smatra da je najveći problem visoka centraliziranost Hrvatske.

-Želim ravnomjerni razvoj Hrvatske, to je jedini put. Samo decentralizacijom realnog novca i moći odlučivanja o sredstvima za lokalne potrebe Hrvatska može ići naprijed ka ravnomjernijem razvoju – kazao je Burić.

Zaštita okoliša, reforma vodnog gospodarstva, fondovi EU, porezna politika i regionalni razvoj glavne  su teme ove dvodnevne konferencije.

Konferencija je počela u ‘zelenom’ ozračju, jer je prošlo godinu dana otkako je Hrvatska usvojila novi Zakon o održivom gospodarenju otpadom. Postoje pozitivni pomaci u implementaciji istoga, ali mnoge lokalne zajednice nisu u potpunosti pripremljene na provedbu zakona. Ova konferencija, koja je okupila više od stotinjak gradonačelnika i predstavnika gradova, prilika je za veće pomake na tom području.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.