Čelnici ŽVZ-a policiji će prijaviti osobu koja ih uporno optužuje za mobbing

Čelnici Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije prijavit će policiji nepoznatu osobu koja je u nekoliko navrata medijima poslala, po njihovim tvrdnjama neistinitu prijavu o seksualnom zlostavljanju djelatnice tog tijela. U prijavi koja je i jutros stigla na adrese šibenskih medija navodi se kako je u Vatrogasnoj zajednici nedavno došlo do teškog djela verbalnog mobbinga seksualne prirode, a nažalost i teškog fizičkog seksualnog napada na zaposlenicu.
Nepoznati upućuje da su se napadi dogodili od strane dva visoka čelnika Darka Dukića, vatrogasnog zapovjednika i njegovog zamjenika Zorana Blačića, a da Zoran Smolić, predsjednik zajednice nije učinio nijedan korak za sankcioniranje počinitelja. Darko Dukić, međutim, odbacujući sve optužbe, kaže kako će slučaj preuzeti istražni organi kako bi se utvrdilo tko širi neistinite optužbe. Zatražit će i provjeru navoda iz mailova da bi se otklonila svaka sumnja javnosti o eventualnim ekscesima na koje se nepoznata osoba poziva.

– Pokrenut ćemo istragu i na taj način reagirati kroz nadležna tijela. Očito netko želi poremetiti rad, red i disciplinu u ŽVZ-u, a ostalo što sadržavaju sporni mailovi doista ne bih komentirao – kazao je kratko Dukić.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.