Češki policajci na dužnosti u Šibeniku pronalaze i ljubav

U Policijskoj upravi šibensko-kninskoj predstavljena su dvojica čeških policajaca Petr Hoznaver i Michael Kolkop koji će do kraja srpnja boraviti na području Šibenika i Vodica, nakon čega će ih zamijeniti dvojica sunarodnjaka.

PRONAŠAO LJUBAV

Petru je ovo treća godina u Hrvatskoj, a prošla godina ostat će mu u trajnom sjećanju budući da je upoznao svoju suprugu Emiliju.

– Upoznali smo se dok je ona u Solarisu radila kao voditeljica šanka, zaljubili se i vjenčali u veljači ove godine. Ona sada živi i radi u Pragu… – kazao je ‘šibenski zet’ Petr.

Ljubavna priča češkog policajca i Emilije posljedica je suradnje češkog i hrvatskog MUP-a koja je započela 2006. godine u sklopu Projekta sigurne turističke sezone.

BEZ ORUŽJA I OVLASTI

Češki policajci na šibenskom području bit će odjeveni u svoje odore, bez oružja i neće primjenjivati policijske ovlasti.

– Češki i slovački turisti osjećaju se sigurnije kada vide svoje policijske službenike, a kolege iz stranih zemalja pomažu našim policajcima u unaprjeđenju komunikacije s turistima iz njihovih zemalja – kazao je načelnik PU šibensko-kninske Ivica Kostanić.

Šibensko-kninsku županiju svakog ljeta posjeti 50 tisuća slovačkih državljana i 75 tisuća Čeha, a kolika je važnost stranih ‘plavaca’ na našem području pokazala se u nedavnoj stravičnoj nesreći na autocesti A1 kada se prevrnuo češki autobus te je tom prilikom češki policajac ponudio pomoć u komunikaciji sa stradalim turistima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.