Četiri županijska predstavnika u radnom posjetu kod Tonina Picule

Četiri predstavnika Šibensko – kninske županije, zajedno s kolegama iz susjednog Zadra, te Dubrovnika, od jučer su u radnom posjetu Europskom parlamentu, u Bruxellesu, gdje će se zadržati do 9. listopada.

U Bruxelles su, na poziv tamošnjeg zastupnika Tonina Picule, otišli predstavnici Razvojne Agencije Šibensko – kninske županije, Željko Šimunac i Zvonimir Belak, pročelnica Upravnog odjela za zaštitu okoliša i komunalne poslove Šibensko – kninske županije, Sanja Slavica Matešić, te ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Šibensko – kninske županije, Damir Lučev.

POLITIKA POTICANJA RAZVOJA

Svrha posjeta je nositeljima razvoja u lokalnim zajednicama približiti rad Odbora za regionalni razvoj (REGI), kao i programe koje Socijalisti i Demokrati zastupaju u Europskom parlamentu.

Zastupnici šibensko – kninskih ureda i njihove zadarske i dubrovačke kolege, osim sudjelovanje na različitim radionicama u sklopu Otvorenih dana europskih regija i gradova, moći će se sastati sa zastupnicima koji su članovi REGI-a, koji će im predstaviti projekte koji su uspješno provedeni u njihovim zemljama.

Jedan od ciljeva posjeta je omogućiti hrvatskim razvojnim agencijama da se u Bruxellesu povežu s potencijalnim partnerima, te da prikupe informacije i iskustvo koje će im olakšati korištenje prilika koje Europska Unija pruža, poput povlačenja sredstava iz različitih europskih fondova.

O PICULINOM TROŠKU

Zastupnik Picula spomenuti radni posjet organizira u sklopu svoje politike poticanja razvoja Jadranske Hrvatske započete još u prošlom mandatu i to promicanjem zaštite hrvatskih poljoprivredni proizvoda. Ista će se nastaviti organizacijom radionica krajem tekuće godine. Troškove smještaja i putovanja hrvatskih predstavnika u srce EU snosi Ured zastupnika Tonina Picule.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.