Članovi ‘Loze’ iznijeli svoje zamjerke na novi prijedlog GUP-a

Predstavnici političke platforme ‘Loza’, Ante Gaćina i Mario Kovač, na današnjoj konferenciji za novinare osvrnuli su se na novi prijedlog GUP-a aktualne gradske koalicije. Gaćina koji u šibenskom parlamentu participira kao nezavisni vijećnik kazao je kako je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća glasao da se novi GUP uvrsti na dnevni red jer su vijećnici, tvrdi, ‘izabrani da komentiraju, glasaju i svađaju se’, a posebno o ključnom dokumentu koji pokazuje ozbiljnost grada prema investitorima. Zasmetalo mu je, stoga, što su vijećnici uložili više energije na raspravu o NK ‘Šibenik’ nego li o GUP-u.

O GUP-u JE TREBALO RASPRAVLJATI

– GUP nije politički problem, politiku treba izbaciti, već je on stvar struke. Očekujem da se o toj temi raspravlja na idućoj sjednici Gradskog vijeća koju treba sazvati čim prije – poručio je Gaćina. Iznio je i svoje primjedbe na prijedlog prostorno-razvojnog dokumenta.

– U uvodnom dijelu o stanju u prostoru u dijelovima koji opisuje telekomunikacijsku infrastrukturu koriste se termini stari 15 godina. Zatim, uz pojam na slici u Crnici područje TEF-a piše Tvornica električnih feroda. Prvo sam mislio da feroda ne znači ništa, ali sam našao da je to izraz za dio kočnice koje mi zovemo ‘pakne’ ili disk pločice – zamjerio je izrađivaču plana gradski vijećnik. Posebno se osvrnuo na status budućeg fakulteta energetike i zaštite okoliša u Šibeniku koji je, smatra Gaćina, najbliži realizaciji nego li, primjerice, projekt izgradnje nove bolnice ili područja TEF-a.

 PALACIN – PASTORALNI CENTAR?!

– U GUP-u postoji nedorečenost jer je područje Palacina zavedeno kao područje pastoralnog centra?! Uopće ne sumnjam da je izrađivač dobio upute o lokaciji na kojoj će biti smješten fakultet, ali i ovakve nedorečenosti kasnije mogu dovesti do problema u realizaciji pa ih treba eliminirati – zaključuje.

Član ‘Loze’, Mario Kovač naglasio je kako je zona Podi i daljnje ulaganje u njezinu infrastrukturu ključno pitanje gospodarskog razvitka grada, stoga je, kaže, nužno Pode uključiti u obuhvat GUP-a bez obzira što se poduzetnička zona nalazi van urbaniteta samog Grada.

– Ako je moglo biti uključeno Zablaće, kao neovisno naselje koje je također izvan gradskog urbaniteta, a što mi pozdravljamo, zašto ne bi i zona Podi – ustvrdio je Kovač.

‘Loza’ će svoje zamjerke i prijedloge na novi GUP uobličiti u amandmane te ih predložiti za usvajanje na idućoj sjednici Gradskog vijeća.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.