CRNO NA BIJELO: Burić podijelio dokumente o lošem vođenju SDP-ove vlasti projekata sv. Mihovila i Banja

Šibenski gradonačelnik Željko Burić na današnjoj konferenciji za medije koja je bila sazvana na temu ‘Nagrada i nominacija Grada Šibenika na Danima hrvatskog turizma’ osvrnuo se na ovotjedne kritike šefa šibenskog SDP-a Franka Vidovića. Između ostalog, podsjetimo, Vidović je kazao kako je ‘apsurd da oni koji su napadali projekt tvrđave sv. Mihovil sad grabe priznanja na njemu bez da iti rječju zahvale onima koji su uređenje tvrđave pokrenuli’.

-Nije Burić primao nikakve nagrade, već gradonačelnik grada Šibenika legitimno i demokratski izabran i mislim da ima jedini pravo zastupanja grada. Drugo, nije ova gradska uprava prerezala vrpcu na tvrđavi sv. Mihovila i Banju već naporno i teško radila te vodila projekt sv. Mihovila i Banja. Moj stav je još od predizborne kampanje da ovaj grad ne zaslužuje, vođen osvetoljubivom političkom logikom, zaustavljanje nečeg što je započeo drugi, naprotiv. Ja sam tada rekao da ćemo sve projekte završiti. Ponukalo me da vam se obratim jer sam stekao dojam kao da  u lokalnim medijima svi ne znaju istinu i nemaju pravu informaciju – kazao je Burić te je novinarima podijelio originalne papire sa sastanka u Ministarstvu regionalnog razvoja i dopis SAFU-a od  12. lipnja 2013. godine, samo dva dana nakon što je preuzeo vlast u gradu Šibeniku.

Podijelio je i presjek ukupnih financijskih troškova tvrđave sv. Mihovila, šetnice i plaže Banj s podacima što je plaćeno do 10. lipnja 2013., a što je plaćeno nakon što je nova gradska vlast preuzela upravljanje gradom.

U kopiji zapisnika sastanka u Ministarstvu regionalnog razvoja na temu tvrđave sv. Mihovil istaknuti su ‘problemi neadekvatnog izvještavanja o provedbi projekta od strane Grada Šibenika te kašnjenje u provedbi projekta’ kao i zahvala SAFU-a ‘što je nova gradska uprava uložila trud i elan za nastavak provođenja projekta’.

U dokumentu o financijskim troškovima na projektu tvrđave razvidno kako je do 10. lipnja 2013. godine isplaćeno 4,4 milijuna kuna, a nakon tog perioda plaćeno je ukupno 15,7 milijuna kuna od čega je Grad Šibenik pokrio 13,8 milijuna kuna troškova, a ostatak Europska unija.

Što se plaže Banj tiče, ukupna investicija iznosila je 12,7 milijuna kuna, do 10. lipnja isplaćeno je 4,7 milijuna kuna, a ostatak sredstava plaćen je iza tog perioda.

-S tim završavam priču oko tvrđave sv. Mihovil i plaži Banj. Za mene je to jedna dobra priča koja je završena – zaključio je gradonačelnik.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.