Dalmacijavno ide u stečaj, radnice počele rezidbu u vinogradu

Radnici drniškog Dalmacijavina, nakon što su čuli ovu vijest, započeli su s radom u vinogradu na plantaži u Petrovu polju.

– Evo, rižemo svim snagama. Stečaj, koliko god strašno zvučao, bolja je situacija nego li ova koju smo dosada imali – kazala nam je u telefonskom razgovoru Milanka Pranić, radnica Dalmacijavina. S obzirom da je pokretanje stečaja, uz isplatu dugova plaća od rujna prošle godine, bio jedan od uvjeta radnika koji su posljednjih dana ‘zamrznuli’ posao u vinogradu, Pranić ističe kako imaju razloga za zadovoljstvo.

NEZADOVOLJNI SINDIKATIMA

– Nadamo se da će stečaj za nas biti pozitivan i da ćemo dobiti svoje zaostale pklaće. Očekujemo da institucije države do kraja odrade svoj posao, stoga smo mi jutros započeli s radom u vinogradu – poručuje Pranić. Osim stalnog posjeta novinara, drniške radnike jutros je u vinogradu posjetio i predstavnik Hrvatskih laburista. Prema riječima Milanke Pranić, želio je izviditi situaciju, u čemu su problemi.

– Vidio je da nismo neradnici kao što su nas sindikati željeli predstaviti javnosti – dodala je Pranić misleći pri tom na Luku Bucata, predstavnika sindikata tvrtke pred stečajem. Podsjetimo, zbog nezadovoljstva radom sindikalnog povjerenika drniški radnici istupili su iz sindikata i osnovali Krizni stožer.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.