Damir Karakaš stiže u Šibenik gdje će u subotu održati promociju romana ‘Blue Moon’

Samo nekoliko dana nakon zagrebačke promocije, književnik Damir Karakaš održat će promociju svog najnovijeg romana ‘Blue Moon’ i u Šibeniku. Promocija nove knjige autora romana ‘Kino Lika’ kasnije prenesenog na filmsko platno održat će se ove subote, 8. studenog, s početkom u 20.30 sati.

Tom prilikom Karakaš gostuje u Azimutu, a njegov rad i djelo publici će u razgovoru s autorom približiti šibenski novinar Ivan Živković Žika. Dodajmo da nakon Zagreba i Šibenika, Karakaš s ‘Blue Moonom’ nastavlja dalje u Beograd, gdje će knjigu predstaviti na tamošnjem sajmu knjiga koji je na glasu kao najveći ‘knjižni’ sajam u ovom dijelu Europe.

PAR RIJEČI O KNJIZI

Karakašev roman ‘Blue Moon’ prati jednog fanatičnog rockabillyja, propalog zagrebačkog studenta iz provincije na koncu osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mladića koji se jako brine o svojoj kokotici ipak će stići i druge brige, odjeci njegove egzistencijalne izgubljenosti, u doba pred rat čiji se dolazak čuje na ulici i u obiteljskim razgovorima. Sudar mladalačke subkulture i traumatičnog obiteljskog naslijeđa u to doba naročito odjekuje.

Gradski milje, kao azil junakove subkulturne slobode, s vremenom biva koloniziran ‘obaveznim’ općim diskursima, a roman, atmosferski spajajući intimno i društveno, postaje svojevrsna, uvjerljiva i autentična, slika predratne tjeskobe.

Roman ‘Blue Moon’ uvjerljiv je i literarno slojevit oproštaj s jednom mladošću i jednim vremenom u kojem se puno toga sudaralo, iz kojeg je bilo teško zamisliti budućnost.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.