DAN GRADA: Predsjednik otvara stalni postav Muzeja, građanima čobanac i tamburaši

Središnji dan obilježavanja Dana grada Šibenika, blagdana sv. Mihovila bit će ovog petka, 28. rujna. Ispred hotela ‘Jadran’ za građane će biti pripremljeno tisuću porcija tradicionalnog slavonskog čobanca uz tamburaše i plesače. Kuhati se počinje u 17 sati, a Šibenčani će moći degustirati jelo i družiti se s ovogodišnjim gostima grada Šibenika, Vukovarcima, kazali su danas gradonačelnik Ante Županović i pročelnica Živana Podrug.

OTVORENJE INAVISA I STALNOG POSTAVA

U jutarnjim satima svečano će se otvoriti Pomorsko inovacijski centar ‘iNavis’ te stalni postav Muzeja grada Šibenika. Eksponati prezentiraju povijest grada i njegove okolice od 6. tisućljeća prije Krista do kraja 18. stoljeća. Prvih mjesec dana Muzej će bit otvoren za sve građane koji besplatno mogu pogledati sačuvani dio svoje bogate povijesti.

Počasni gosti grada Šibenika na svečanom otvaranju bit će predsjednik RH Ivo Josipović i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić.

‘TRKA ZA MOJ GRAD’

Na sam Dan grada, u subotu 29. rujna  nakon tradicionalne budnice Šibenske narodne glazbe, položit će se vijenci i odati počast hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata. Tijekom dana održat će se sportske manifestacije: 12. Kup Šibenika ‘Gradu na dar’ u OŠ Vidici i ‘Trka za moj grad’ u Park šumi Šubićevac.

Ispred Osnovne škole Fausta Vrančića u 20 sati nastupit će poznati šibenski rockeri, nezaboravni Pauci.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.