DAN JEZIKA: Popijte kavu na stranom jeziku, sudjelujte na radionici ‘Bookmarkeri sa šibenskim motivima’

U samostanskom vrtu sv. Lovre sutra s početkom u 9 sati u petak 26. rujna obilježit će se Europski dan jezika u organizaciji Šibenske privatne gimnazije.

-Pozivamo građane grada Šibenika i njihove goste da popiju jutarnju kavu na stranom jeziku. U vrtu će vas dočekati profesori engleskog, talijanskog, francuskog, ruskog, portugalskog i španjolskog  jezika. Možete razgovarati s profesorima na željenom jeziku ili dobiti kratku poduku – pozivaju Šibenčane iz Privatne gimnazije. Nakon toga u 10 sati održat će se kviz znanja na kojem će sudjelovati učenici Šibenske privatne gimnazije na temu „Europski jezici“, a najbolja grupa dobit će i nagradu. Od 11.45 upriličit će se radionica ‘Bookmarkeri sa šibenskim motivima’ u sklopu koje će se osmisliti slogani koji bi mogli približiti Šibenik i njegove motive posjetiteljima našeg grada.

Radionicu će voditi grafička dizajnerica Duška Radečić. Bookmarkeri će se izrađivati po principu DIY (Do it yourself) koristeći različite materijale. Domišljati slogani prevodit će se na različite europske jezike i spajati sa prigodnim šibenskim motivima.

Na inicijativu Vijeća Europe, Strasbourg, Europski dan jezika obilježava se svake godine 26. rujna.

Diljem Europe, 800 milijuna Europljana zastupanih u Vijeću Europe s 47 država članica, potiču se na učenje što više jezika, u svakoj životnoj dobi, u školi i izvan nje. Budući da je jezična raznolikost alat za postizanje većeg međukulturnog razumijevanja i ključni čimbenik bogate kulturne baštine našeg kontinenta, Vijeće Europe promiče višejezičnost u cijeloj Europi.

Povodom ovoga Dana, niz događanja se organizira diljem Europe: aktivnosti za i s djecom, TV i radio programi, nastava jezika i konferencije. Nacionalna tijela i brojni suradnici imaju mogućnost organizirati aktivnosti kako žele.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.