Dani srednjovjekovnog Šibenika mogu započeti

Otvoren je deveti Srednjovjekovni sajam. Manifestacija je to od velikog turističkog i kulturnog značaja za Šibenik koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj sudionika i izlagača, a  kojih će ove godine biti preko 500.

srednjovjekovni sajam otvorenje1

Uz nezaobilaznu Šibensku gradsku stražu, koja je i jedan od organizatora ovog događaja, u goste Šibeniku došli su i pripadnici Straža iz Raba, Križevaca, Bakra te još nekolicine gradova u Hrvatskoj, a ne smijemo zaboraviti niti goste iz Slovenije, Italije, Mađarske, Makedonije i Njemačke.

srednjovjekovni sajam orvorenje1

Centralni događaj ovogodišnjeg sajma svakako će biti bitka na tvrđavi sv. Nikole čija projekcija je zakazana za sutra u 22.00 sati kod topova na rivi ali i prije toga vrijedi posjetiti staru gradsku jezgru i rivu gdje će se i odvijati cijeli program. Što se tiče večerašnjeg dijela u 20.00 sati nastupit će Mak teatar na Trgu Republike Hrvatske dok će u 20.30 sati na Trgu Ivana Pavla II nastupiti udruga Artistika.

srednjovjekovni sajam otvorenje2

Cijelu fotogaleriju pogledajte OVDJE

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.