Delegacija korejske Parkovne agencije posjetila Nacionalni park Krka

U srijedu, 20. studenoga 2013. delegacija Korejske Parkovneagencije boravila je u radnom posjetu Nacionalnom parku Krka kao dijelu studijskog putovanja kroz hrvatska i talijanska zaštićena područja. Cilj posjeta visoke delegacije prije svega je bila međunarodna suradnja i razmjena znanja i iskustava među zaštićenim područjima koja su administrativno različito uređena.

JEDNOSTAVNIJA KOMUNIKACIJA

Korejska Parkovnaagencija proglašena je 1987. godine i administrativno okuplja dvadeset nacionalnih parkova u Južnoj Koreji. Parkovna agencija okuplja petnaest planinskih parkova, četiri primorska parka i jedan povijesni park. Jedinstvenim ustrojem Agencije, među parkovima je olakšana komunikacija, ali takav ustroj uvelike olakšava donošenje i provođenje odluka u svim spomenutim parkovnim ustanovama, kazali su delegati iz Koreje prilikom posjete NP Krki. Svi korejski nacionalni parkovi godišnje broje ukupno 30 milijuna posjetitelja.

BUDUĆA SURADNJA

Delegacija Korejske Parkovne Agencije je u Republici Hrvatskoj, osim NP Krka, posjetila i NP Plitvička jezera i NP Paklenicu. Usprkos kiši i jakim udarima vjetra, članovi delegacije proveli su više sati u obilasku Skradinskog buka, Visovca i poučno-pješačke staze Stinice – Roški slap – Oziđana pećina koju je Javna ustanova uredila lani. S izraženim oduševljenjem divili su se prirodnim i kulturnim ljepotama ovoga kraja. Kako doznajemo iz JU NP Krka, Korejci su na koncu izrazili želju za razvijanjem projekta međunarodne suradnje u zaštićenim područjima i ponovnom (dužem) posjetu NP Krka.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.