Demanti SAFU

Dana 26. veljače 2013. godine na Šibenskom portalu objavljen je članak autora Ante Talijaša, naslova ‘Čačićev Coning u stečaju – Veletržnica ostala nedovršena’. U predmetnom članku objavljeno je nekoliko netočnih i nepotpunih informacija, koje se dovode u vezu sa središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, stoga molim naslov da sukladno članku 40 i 42. zakona o medijima objavi ispravak objavljenih informacija kako slijedi:

Informacije objavljene pod podnaslovom ‘Posao preko političke linije?’, sljedećeg sadržaja: ‘Neizbježne su sumnje koje se pojavljuju u javnosti, a oko dodijele radova u Tribunju Čačićevom Coningu Ecogradnji. Je li Savezna agencija za upravljanje i financiranje europskih projekata baš trebala dati ovaj posao varaždinskoj tvrtki, kada je ona u vrijeme raspisivanja i provedbe natječaja već bila ‘na koljenima’ zbog ogromnih dugovanja, te zapravo i nije više imala reference za ovakav ozbiljan posao? Nije li Radimir Čačić u ovom slučaju iskoristio svoj položaj prvog predsjednika Vlade i utjecao na čelnike Savezne agencije da dodijele radove tvrtki u kojoj ima vlasničke udjele?’, u potpunosti su netočne i insinuiraju da je postupak sklapanja predmetnog ugovora proveden na nezakonit način, te time šteti ugledu Središnje agencije za financiranje i ugovaranje kao agencije nadležne za provedbu predmetnog postupka javne nabave i obmanjuje javnost. Naprotiv, ugovor o izgradnji veletržnice ribom i ribljim proizvodima u Tribunju potpisan je 12. listopada 2011. godine s varaždinskom tvrtkom Coning Ekogradnja d.d. temeljem provedenog otvorenog postupka javne nabave u skladu s procedurama Europske unije, opisanim u praktičnom vodiču kroz procedure ugovaranja u sklopu vanjskih aktivnosti Europske unije (PRAG). Odabrani izvođač je u potpunosti zadovoljio uvjete propisane dokumentacijom za nadmetanje, koji se odnose na financijske, stručne i administrativne kapacitete izvođača. Svaki korak u pripremi, provedbi i zaključenju predmetnog postupka od tehničke dokumentacije i evaluacijskog izviješća, do odluke odabira, osim kroz internu kontrolu središnje agencije, prošao je kroz kontrolu i dobio prethodno odobrenje Delegacije Europske unije u RH. Slijedom navedenog, razvidno je da je dovođenje Središnje agencije u vezu s bilo kakvim netransparentnim i nezakonitim načinom provedbe postupaka nabave i ugovaranja iz IPA programa netočno i ozbiljno šteti ugledu Središnje agencije.

Ravnateljica

Nataša Mikuš Žigman

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.