DINASTIJA PODRUG Mama Živana htjela bi sina Marka u fotelji voditelja MDF-a?!

Namješta li koalicija SDP-HNS u posljednjim danima još uvijek važećeg mandata i usred kampanje za drugi izborni krug mjesto voditelja Međunarodnog dječjeg festivala politički podobnom kandidatu? Je li to osigurač koji će aktualnoj vrhuški omogućiti da, čak i ako 2. lipnja izgube uzde Grada, kontroliraju najpoznatiju šibensku kulturnu manifestaciju preko ‘svoga čovjeka’? To su pitanja koja se posljednjih dana najčešće čuju među šibenskim kulturnjacima i djelatnicima HNK Šibenik. Naklapanja je, dakako, pokrenuo natječaj koji je šibensko kazalište raspisalo za voditelja najpoznatije kulturne manifestacije namijene djeci, ali i imena kandidata koja su se prijavila na natječaj i zadovoljila uvjete.

KULOARI PRIČALI

Na službenim stranicama HNK Šibenik, naime, kao prvo od pet kandidata koji će se javiti na obavijesni razgovor za posao stoji ime Marka Podruga, sina pročelnice Odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika Živane Podrug. S obzirom da Odjel za društvene djelatnosti prati šibensku kulturu, te da na službenim internet stranicama grada Šibenika stoji kako, citiramo, ‘odjel također prati rad javnih i drugih ustanova iz oblasti za koje je ustrojen, radi odgovarajućeg ostvarivanja interesa i potreba građana u tim oblastima’, dakle i rad HNK Šibenik, Podrugovo javljanje na natječaj za posao u sektoru za koji je nadležna njegova mama miriši na sukob interesa. Od nekoliko izvora bliskih šibenskoj kazališnoj kući doznajemo kako bi to trebao biti najvjerojatniji scenarij, s obzirom da se takvi razgovori, navodno, vode već neko vrijeme. Zapravo, puno prije no što je natječaj objavljen kazalište je brujalo naklapanjima o tome kako će Marko Podrug biti novi voditelj MDF-a.

Iako ih nitko za ovaj slučaj nije pitao, iz izbornog stožera još uvijek aktualnog gradonačelnika Ante Županovića i njegovih zamjenika Franka Vidovića i Petra Baranovića stiglo je opravdanje.

GRADSKI SPIN

– Natječaj za mjesto voditelja MDF-a ne raspisuje Grad Šibenik, već ravnateljica HNK Šibenik (Nera Gojanović Kljajić op.a.) koja je, kao što je poznato, prominentna članica HDZ-a i očito radi na način stranačkih kolega, koji u vrijeme svog mandata na vlasti ni kućne ljubimce nisu birali ukoliko nisu podobni – stoji u dopisu medijima. Nažalost, predizborno vrijeme u šibensku je stvarnost unijela brojne spinove i ostale marketinški upakirane rečenice kojima se izvrće i prikriva istina. Tako je bilo i ovoga puta. Istina je da ravnateljica šibenskog kazališta Nera Gojanović Kljajić imenuje voditelja MDF-a, no iz aktualne su vlasti u svom opravdanju zaboravili naglasiti kako ravnateljica svoj prijedlog najprije mora dati na glasovanje Kazališnom vijeću, a tek onda, kada njezinog kandidata potvrdi to tijelo, može ga i službeno imenovati. A, u Kazališnom vijeću Grad ima – većinu. Tri od pet članova imenovao je Grad Šibenik, a Orijana Kunčić, također članica Kazališnog vijeća, najprije je u SDP-u predstavljala svoje ideje za šibensku kulturu, da bi se zatimnjezino ime našlo i na listi koalicije SDP-HNS-HSLS za gradsko vijeće grada Šibenika, pa nije teško pretpostaviti kome ide njezina ruka.

Stoga je sasvim jasno da novog voditelja MDF-a neće odabrati sama ravnateljica HNK, već pouzdanici Grada Šibenika koje je aktualna vlast imenovala u Kazališno vijeće.

 Pet prijavljenih kandidata

Osim Marka Podruga, na natječaj za voditelja MDF-a prijavilo se još četvero kandidata, Maja Trlaja, Ana Vlaić, Gordana Bilan Kordić i Tatjana Bračanov. Razgovor s kandidatima bit će obavljen u petak, 24. svibnja 2013. u 12 sati u HNK u Šibeniku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.