Dinu Karađoli potvrđen još jedan mandat na čelu Turističke zajednice

Direktor Turističke zajednica Grada Šibenika Dino Karađole danas je Turističkom vijeću prezentirao izvješće o radu TZ-a tijekom prošlogodišnje turističke sezone. Izvješće je jednoglasno prihvaćeno te time Karađoli i službeno počinje teći još jedan mandat na čelu šibenskog TZ-a. Naime, prema Zakonu o turističkim zajednicama direktori Ureda TZ-a jednom godišnje Turističkom vijeću podnose izvješće o svom radu tijekom prethodne godine, što je svojevrsni ispit uspješnosti rada direktora turističkih zajednica.

SRUŠENI REKORDI POSJEĆENOSTI

Karađole je naglasio kako su u prošloj godini srušeni rekordi posjećenosti i dolazaka gostiju.

Do kraja 2013. na području grada ostvareno je ukupno 1,2 milijuna turističkih noćenja, što je porast od 11% u odnosu na 2012. godinu.

Direktor šibenskog TZ-a napomenuo je kako je ovogodišnji rezultat još značajniji usporede li se rezultati s prethodnim godinama.

-U odnosu na 2010. kada je ostvareno 957.493 noćenja, Šibenik je ove godine imao čak 31% više noćenja – kazao je Karađole.

NAJBOLJA POSLOVNA GODINA ZA TZ

Također je izrazio zadovoljstvo radom ureda s obzirom da je naplaćeno 98% potraživanja prema turističkim subjektima te i u tom smislu prošlu godinu naznačio kao najbolju poslovnu godinu.

-U 2014. godini predviđamo umjereni rast od 2-3% u dolascima i noćenjima – najavio je.

Najveće povećanje u apsolutnim brojkama bilježi se u kampovima, gdje je ostvareno 375.673 noćenja, što je 33% više nego u prošlogodišnjem razdoblju.  Najveće povećanje prometa i kapaciteta bilježe hosteli, koji su gotovo svi smješteni na užem području grada. Turistička zajednica grada Šibenika trenutno raspolaže sa sedam hostela koji ukupno imaju 226 kreveta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.