‘Diplomiralo’ 16 novih speleologa

Šesnaest polaznika šibenske speleološke škole, koja djeluje pri HPK Sv. Mihovil ovog  utorka primili diplome za uspješno savladane osnove speleologije.

spele

Jedanaesta po redu speleo škola u Šibeniku trajala je pet tjedana tijekom kojih su polaznici, prema programu Komisije za speleologiju Hrvatskog planinarskog saveza, savladali praktične vještine potrebne za kretanje po špiljama te tehnike spuštanja i penjanja po užetu.

speleo nasl

Naučili su osnove speleologije, sve o planinarskoj i speleološkoj opremi, o orijentaciji, uzlovima i crtanju speleoloških objekata, o bivakiranju u prirodi i podzemlju. Šibenski HPK Sv. Mihovil speleo školu prvi put je organizirao 2003. godine, navodi Antonija Mihaljević, voditeljica škole, no ove je godine ona bila specifična jer su je, osim Šibenčana, pohađali i zaljubljenici u speleologiju iz ostalih krajeva Hrvatske.

speleo slije

– Imali smo ekipu iz Gračaca, kolegicu iz Orebića te ekipu iz Vrlike, koji su imali speleološku školu puno bliže svojim kućama, ali su odabrali nas. Jako smo sretni zbog toga – navodi Antonija.

speleo fot

Više o ovoj temi pročitajte u novom broju Šibenskog Tjednika koji je od sutra u prodaji.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.