Djeca iz Gunje vratila se kućama: Bravo za sve koji su ih ugostili

Akcija “Zdravo maleni” završila je odlaskom vlaka u ranim jutarnjim satima koji je naše velike male prijatelje iz Gunje i Rajeva Sela odveo natrag u Slavoniju. Ovim putem Festival zahvaljuje svim obiteljima koje su se ponudile prihvatiti djecu koja su bila gosti Festivala ali zbog manjeg dolaska djece iz Slavonije nisu mogli biti domaćini.
Festival sa posebnim zadovoljstvom pozdravlja one koji su djeci i učiteljima iz OŠ ” Antuna i Stjepana Radića” pružili pet nezaboravnih dana u Šibeniku. Gradu Šibeniku i gradonačelniku Željku Buriću, HŽ putničkom prijevozu te gospodi Siniši Sakomanu i Ivanu Bašiću za realizaciju dolaska vlaka u Šibenik, Gospodi Smoliću, Gulinu i Šuperba te njihovim osobljima u restoranima Peškarija, Atrium i Torcida na gastronomskim užicima koje su pružili našim Slavoncima.  Nacionalnom parku Krka i gospodinu Restoviću te vodičima parka na nezaboravnom izletu, Centru za odgoj i obrazovanje Šubićevac i gospođi Bego na poklonima i pomoći za djecu i učitelje,  gospođi Lugović iz obiteljskog centra na svakom savjetu upućenom učiteljima, gospodi Juriću  i Kostaniću ispred doma zdravlja i policijske uprave na 24 satnom dežurstvu oko zaštite naših malih gostiju, šibenskom autotransportu na čelu sa gospodinom Žurićem i vozačima koji su se pobrinuli za prijevoz djece,  Aquarium Šibenik i Muzeju grada Šibenika na razgledavanju njihovih eksponata, pizzeriji Kike na ugodnoj večeri,  nepoznatom čovjeku koji se slučajno našao u blizini i počastio djecu pićem, gospodinu Koloperu i Matkolu, arhitektonski studio 25,4 mm, uredu ovlaštenog inžinjera geodezije Klarić, ekipi iz Azimuta na toplom prijemu, svim novinarskim redakcijama,  Unidevu i ekipi iz Splita na trudu i organizaciji diska za djecu domaćine i goste, kao i Forci 08 na sportskim aktivnostima, školi plivanja i velikoj pomoći pri izletu na Krku, gospodinu Menđušiću i sokolarskom centru, te na kraju šibenskom biskupu mons. Anti Ivasu na riječima koje je uputio djeci i učiteljima prilikom prijama u šibenskoj prvostolnici.
Djeci i roditeljima koji su bili domaćini malim festivalskim prijateljima iz OŠ Antuna i Stjepana Radića sve je rečeno na željezničkom kolodvoru.
Parafrazirajući stihove pjesme kojom smo naslovili ovu akciju pružili smo ruku jer je bio čas i združili smo djecu te pokazali da smo svi zajedno prijatelji djece.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.