DJECA ZASULA GRADONAČELNIKA PITANJIMA: Volite li se voziti u limuzini?

Šibenski gradonačelnik Ante Županović primio je jutros sa svojim suradnicima učenike 3.A razreda OŠ Juraj Dalmatinac, dječju gradonačelnicu Paulu Mihaljević i predstavnike ‘Društva naša djeca’ u sklopu obilježavanja ‘Dječjeg tjedna’. Djeca su prvog čovjeka u gradu zasula pitanjima, prenijela mu svoje želje, ali i dala svoje viđenje funkcioniranja Šibenika. Gradonačelnik je strpljivo odgovarao na njihova pitanja te im je poručio kako će Krešimirov grad učiniti sve da opravda epitet ‘Grada prijatelja djece’.

KAKO SE POSTAJE GRADONAČELNIK

Mališane je zanimalo kako se postaje gradonačelnik, kako je biti najvažniji čovjek u gradu, osjeća li se Županović važnim te je li iscrpljujuće obnašati tu funkciju. Dječjoj mašti nije bilo kraja pa je jednog učenika zanimalo voli li se gradonačelnik voziti u limuzini. Dobio je odgovor kako čelni čovjek Šibenika nije ljubitelj vožnje niti bijesnih automobila.

Županoviću su učenici sugerirali što bi oni poduzeli da na jedan dan postanu gradonačelnici Šibenika.

– Napravila bih veću i ljepšu plažu, napravio bih novi lunapark, napravila bih vlastitu emisiju za Šibenik i njegove umjetnosti, učinio bih da se pomaže siromašnima – samo su neke od sugestija najmlađih Šibenčana.

SKRATITE RADNO VRIJEME KAFIĆIMA!

Od gradonačelnika su zaželjeli novu pekaru, smanjenje cijena u gradu, novi stadion te zoološki vrt…Okupljene je posebno nasmijao jedan prijedlog da se skrati radno vrijeme kafićima u gradu do 23 sata navečer!

Na koncu su svi izrazili spremnost da jednog dana postanu šibenski gradonačelnici.

Kažimo za kraj kako se ‘Dječji tjedan’ obilježava od 1. do 7. listopada kojim se nastoji ukazati na važnost djece kao članova društva, poticati dječje stvaralaštvo i skrenuti pozornost na probleme s kojima se djeca suočavaju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.