Djelatnici Radio Šibenika od sutra više nisu u štrajku

Devet zaposlenika Radio Šibenika od sutra prekida sa štrajkom koji je trajao 54 dana. Od šest sati ujutro novinari i voditelji započet će normalno s programom, potvrdio nam je predstavnik radnika Mario Marotti. Ovakvu odluku, kaže Marotti, donijeli su kako bi ‘iskazali svoj znak dobre volje i pomogli u rješavanju teške situacije u kojoj se radio nalazi’. Ipak, Marotti naglašava kako od novog direktora Dalibora Slavice očekuju da što prije zaposlenicima isplati plaće za šesti i sedmi mjesec.

-Plaće za četvrti i peti mjesec su nam isplaćene, čekamo još za lipanj i srpanj. Također, novi direktor promjenio je Pravilnik o radu te od 1. kolovoza do konca godine svi radimo za minimalac – kaže Marotti dodajući kako su kadrovski oslabljeni jer je nedavno izvanredni otkaz dao voditelj marketinga, a o novom zapošljavanju nema govora.

-Direktor je od nas zatražio da se preraspodijelimo, tako da kolegica koja je do sada radila u programu radi u marketingu – navodi Marotti.

Podsjetimo, krajem srpnja Skupština Radio Šibenika za novog direktora postavila je Dalibora Slavicu nakon što su dvojica kandidata, koja su se javila na natječaj za novog direktora, odustala od svojih namjera.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.