Djelo, Ivanal i Controlmatik najuspješnija poduzeća u 2011. godini

Županijska gospodarska komora dodijelila je danas u Gradskoj vijećnici priznanja ‘Zlatna kuna’ najuspješnijim poduzećima u 2011. godini. U kategoriji velikih poduzeća, treću godinu za redom odnio je trgovački lanac Djelo d.o.o. iz Ljubostinja. Djelo trenutno broji 450 zaposlenih i 63 trgovine te ima vlastiti pogon za preradu mesa u Bilicama i pekarski pogon u Ražinama, kazao je izvršni direktor Tedi Slamić.

– Sve prisutne dužnosnike zamolio bih da razmisle i podupru domaću trgovinu jer na taj način podupiru domaću proizvodnju i nova radna mjesta. Očekujem lojalnost politike lokalnom gospodarstvu,a tek onda svojim centrima – poručio je Slamić dodajući kako smo državnu opstojnost očuvali, a predstoji nam očuvati ekonomsku opstojnost.

U kategoriji srednjih poduzeća ‘Zlatna kuna’ otišla je u ruke tvornici aluminija Ivanal d.o.o koja je, nakon krizne i loše 2009. godine, u 2011. godini ostvarila rekordnu proizvodnju, godinu započela s 92 zaposlena, a zaključila je s njih 112.

U kategorija malih poduzeća priznanje je uručeno tvrtci Controlmatik koja brine o ispravnosti vode, proizvodnji opreme za dezinfekciju te obradu pitke i otpadne vode. Tvrtka je osnovana 1992. godine, a zapošljava 22 djelatnika, kazala je direktorica Marina Kulušić.

Posebno priznanje uručeno je i Gradskoj čistoći za 55 godina uspješnog rada i izuzetnog doprinosa hrvatskom gospodarstvu te Luci Šibenik za 65 godina rada i izuzetni doprinos u gospodarstvu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.