DOBRO JE ČINITI DOBRO II. DIO: Budite volonter nositelj aktivnosti Šibenske udruge mladih

Već smo pisali o tome kako je dobro činiti dobro. O tome kako je volontiranje jedan od zasigurno najboljih  način da kvalitetno provedemo slobodno vrijeme.  Prethodno smo pisali o Udruzi za psihosocijalnu pomoć Ardura, te Udruzi za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Kamenčići, a sad vam donosimo pregled volonterskog programa Šibenske udruge mladih Š.U.M.

MOGUĆNOSTI I OČEKIVANJA

-U sklopu naše udruge mladi ljudi mogu volontirati kao nositelji određenih aktivnosti koje su u skladu s njihovim afinitetima. Već nekoliko godina naši projekti i aktivnosti opstaju najviše  zaslugom volontera i volonterki. Kroz volonterske angažmane provode se radionice poput kreativne, dramske, vegaonice, zatim filmskih večeri, projekt Šibenski prijatelji, Bass Matters itd. – navodi Zvonimira Bralić iz Šibenske udruge mladih, ujedno i članica Savjeta mladih Grada Šibenika.

Dodajmo i to da je Šibenska udruga mladih otvorena za nove ideje, inicijative koje su, između ostalog, u skladu s ciljevima i djelatnostima Š.U.M.-a.

-Zato ako netko ima dobru ideju, volju i želju da se aktivno uključi kroz određenu aktivnost slobodno nam se možete obratiti na E-mail sibenska.udruga.mladih@gmail.hr, a mi ćemo se potruditi da pomognemo u realizaciji iste – poručuje Zvonimira.

Ukoliko se pojedinac odluči na volontiranje prije toga mora biti svjestan odgovornosti koju preuzima na sebe te da se od njega ili nje traži ozbiljan pristup odabranom programu volontiranja i to vrijedi za volonterske programe bilo koje udruge,institucije i sl., ne samo za ono što nudi Š.U.M. koji svojim volonterima jasno daje do znanja što se od volontera očekuje te koju su njegove mogućnosti.

A da već sami članovi Šibenske udruge mladih ozbiljno pristupaju volonterizmu svjedoče i volonterski ugovori koji se potpisuju s budućim volonterom.

NOVA ZNANJA I VJEŠTINE

-Osobno sam u Šibeniku volontirala u udruzi Kamenčići, a prije toga i u drugim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu i toplo preporučam volontiranje kao dobar način provedbe slobodnog vremena, stjecanja novih prijateljstava ali i novih znanja i vještina – iskrena je Zvonimira za kraj.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.