DOGRADONAČELNIK MILETA O AZIMUTU: Ako hoćemo biti turistički grad, moramo razvijati i zabavnu ponudu

– Grad Šibenik nema nikakvog utjecaja na policiju, sva njena postupanja su pod ingerencijom Ministarstva unutarnjih poslova. Mogu samo reći da je Grad izdao sve dozvole za rad svih ugostiteljskih objekata u Šibeniku, pa tako i Azimutu, i dosad nikad nije bilo ni najmanjih problema. Naši komunalni redari izašli su nekoliko puta u Azimut na teren, i svaki put je sve bilo u najboljem redu- prokomentirao je ‘vruću’ situaciju oko kluba Azimut dogradonačelnik Šibenika Danijel Mileta koja je cijelu šibensku i hrvatsku javnost digla na noge.

Na pitanje novinara kako je pozadina priče očitog negodovanja biskupa Ante Ivasa zbog glasne glazbe ispred Azimuta, Mileta je odgovorio kako će ova sezona završiti kako je i svim dozvolama definirana.

– Za ovu sezonu je kasno išta mijenjati, ne mogu se zakonski akti koje je donio Grad mijenjati preko noći. Međutim, za iduću turističku sezonu Grad će uzeti ulogu medijatora između Biskupije i Azimuta, morat će se pronaći neko kompromisno rješenje koje će zadovoljiti sve strane- kaže Mileta.

Napomenuo je i kako Šibenik, ako hoće biti turistički grad, mora razvijati i zabavnu ponudu.

– Ako želimo biti turistički grad i da turisti kod nas troše svoje novce, ne možemo im reći da ostanu kući, a te novce pošalju nam u kuverti poštom. Moramo im nešto i ponuditi- kaže Mileta.

Večeras je za osam sati na skalinama ispred katedrale najavljen prosvjedni skup za klub Azimut, organizatori su pozvali sve da ponesu lampione koje će paliti u čast ‘smrti zabavnog i kulturnog života u Šibeniku’.

Nakon skupa održat će se tradicionalni Azimut pub kviz, a sudeći prema komentarima na društvenim mrežama, očekuje se rekordan broj sudionika i ekipa, doći će i oni koji dosad na kvizu nisu nikad nastupili.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.