Domaći igrači masovno odlaze sa Šubićevca, kadar se ‘krpa’ zadarskim ‘viškom’

Još je nekoliko dana ostalo do početka 3.HNL jug. Šibenik sezonu otvara u Pločama, kontra Jadrana i, na papiru su narančasti favoriti. Ali, valjat će to potvrditi na travnjaku. Ono što nije dobro i što zabrinjava navijače jest masovni  odlazak igrača, i to onih domaćih. Najnoviji u tom nizu je Niko Škugor, miljenik Funcuta zbog svoje borbenosti, koji karijeru nastavlja u dubrovačkom GOŠK-u. Ovih dana od Šubićevca se oprostio i Ante Živković, novi igrač kanadske Toronto Croatije. Još prije ovog ljeta ‘sidro su digli’ Hrvoje Spahija, Miro Slavica, Ivan Živković i Vice Kendeš, a u odnosu na prošlu sezonu neće biti ni ‘stranaca’ Batura i Milinkovića.

Odlazak domaće dice, igrača poteklih na Šubićevcu, klub pokušava ‘pokrpati’ uvozom. I to uglavnom iz Zadra. Novim momcima u narančastoj svlačionici želimo sve najbolje, valja im dati priliku da se pokažu i dokažu. Međutim, postavlja se pitanje je li se dovoljno učinilo da se zadrže domaći igrači.

Recimo, nakon što nije prošao na probi u jednom talijanskom drugoligašu Tomislav Bašić, koji je ovog ljeta došao u Šibenik, vraćen je na Šubićevac, uz napomenu direktora kluba Novice Ljubičića kako su zadarskom stoperu ‘malo korigirali uvjete’.

nk nogomet prozivka11

Je li se moglo ‘malo korigirati uvjete’ i nekim domaćim momcima i na taj ih način pokušati zadržati u klubu? Zar nije bilo mjesta u prvoj postavi za Škugora, borbenog igrača, koji na utakmicama gine za svaku loptu? A to je, čini se, sve što je tražio, veća minutaža.

Svi ovi odlasci događaju se u ‘predvečerje’ sezone u kojoj je prvo mjesto i povratak u drugu ligu imperativ. Sve osim toga bio bi podbačaj i još jedno veliko razočaranje za navijače. Ali, u situaciji u kojoj ne zna koga još neće imati na sutrašnjem treningu, treneru Mili Petkoviću nije lako posložiti igru. Voljeli bismo da smo u krivu, ali uvod u sezonu ne sluti na dobro.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.