Don Ivan Grubišić: Problemi se rješavaju na izborima, ne na ulici

arhiva

Don Ivan Grubišić čiji je Savez za etičku i građansku Hrvatsku uoči lokalnih izbora podržao kandidata ŠGF-a za šibenskog gradonačelnika Emila Guberinu boravio je danas u Šibeniku. Poručio je kako su pred nama važni izbori te da se problemi u Hrvatskoj ne mogu riješiti na ulici, zviždanjem, galamom i vikom, već na biralištima.

-Naš je narod dosad uvijek birao manje zlo, i tako birao između lijevih i desnih, uvjetno rečeno, ustaša i partizana – kazao je umirovljeni svećenik, saborski zastupnik i kandidat za splitsko-dalmatinskog župana. Glavna nacionalna sramota, nastavio je don Ivan, jest što se poslije 90-ih razvilo politikanstvo, a ne politika, a ‘interesne grupe, idioti i politikanti zemlju su uveli u krizu iz koje je ne mogu izvesti’.

-Edukatori, nositelji vlasti, ali i pojedini crkveni krugovi, razvili su talibanizam koji nije geografski pojam. Na Balkanu se razvilo puno mržnje i isključivosti. Kaže se ‘veliki Hrvat i veliki katolik’ kao da smo jedini na svijetu. Naše je geslo: sve za čovjeka, bez obzira na ispovijest i orijentaciju – poručio je Grubišić.

Savez za etičku i građansku Hrvatsku, kazao je za kraj, zalagat će se za podjelu Hrvatske na pet povijesnih regija gdje se u dalmatinskoj regiji neće nametati nova centralizacija razvojem Splita već jednaki razvoj svih gradova. Jedan od predizbornih obećanja Saveza je i osnivanje Dalmatinske banke u kojoj bi 51 posto dionica imali građani.

-Na taj način sve što se zaradi u Dalmaciji, ovdje će i ostati, neće ići u Zagreb – zaključio je Grubišić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.