Don Tomislav na komemoraciji za branitelje: Sramota je da na Spomen obilježju nema križa!

U povodu obilježavanja 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, jutros su lokalni dužnosnici i političari, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, policije, vojske i HRM-a te obitelji branitelja ispred Središnjeg križa na Kvanju te kod Spomen obilježja stradalim braniteljima na Baldekinu položili vijence i zapalili svijeće u spomen na sve poginule u Domovinskom ratu.

komemoracija

komemoracija_branitelji2

Ispred Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima molitvu je održao don Tomislav Puljić, župnik Župe Presveto Srce Isusovo. U svom je kratkom obraćanju kazao kako su ‘stradali mladići do vrha nosili svoj križ, a poginuli su s krunicom oko vrata’.

-Sramota je da na ovom Spomen obilježju nema simbola križa, stoga apeliram i pozivam predstavnike Grada i Šibensko-kninske županije da se ovdje postavi križ, u suradnji s umjetnikom, a troškove će nositi Župa Presveto Srce Isusovo – poručio je don Tomislav.

komemoracija_branitelji3

Na kraju su svi okupljeni ispred Spomen obilježja položili crvene ruže.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.