DONOSIMO: Kalendar festivalskih zbivanja za ljeto 2013.

Nakon što su odradili zimsko izdanje Skaville festivala, organizatori istog ‘bacili’ su se na posao organiziranja ljetnog. Onog koji će se drugu godinu zaredom održati na Martinskoj. Skaville festival trajat će od 24. do 27. srpnja, a upravo je to mjesec kada počinje vrhunac festivalskog ludila u Šibeniku i okolici.

Ništa manje zabavno neće biti ni u petom mjesecu, a ono što posebno raduje je raznolikost festivalske ponude u kojoj ćemo uživati ovog ljeta.

SVIBANJ, LIPANJ, SRPANJ…

Na put od jednog do drugog festivala krenut će se sa, znakovito, putničkim festivalom – Croatian Travel Festivalom koji će šibenske ulice i trgove zaposjesti od 10. do 12. svibnja. Jedini je to zasad potvrđeni festival u gradu, a kako sad stvari stoje ‘prazni’ lipanj pružit će priliku da se napune baterije pod suncem i uz more prije srpnja kada – ludilo počinje. Salsa Beach Splas festival, festival vrućih plesnih ritmova ponovo će razmrdati bokove i rasplamsati strasti od 16. do 22. srpnja kada se očekuje dolazak brojnih svjetski poznatih plesnih umjetnika. Ricky i Tatjana, Latin Style momci ili Melodia Project tek su djelić ono što slijedi pod uzavrelim suncem na šibenskoj rivijeri.

Tek što završi festival plesnih ritmova, počinje festival kojemu mnogi tepaju kao najplesniji festival u Hrvata, a riječ je, naravno, o u uvodu spomenutom Skavillage festivalu. Uskoro se očekuje objava ovogodišnjeg line upa, no ono što se zna jest datum održavanja festivala. Na Martinskoj će se plesati od 24. do 27 srpnja.

Šibenik i okolica postali su poželjno mjesto kada je organizacija festivala u pitanju, pa će domaći ljudi i turisti od 28. srpnja do 2. kolovoza po prvi put u Krešimirovom gradu gledati animirane filmove i glazbene videospotove sa svih strana svijeta i to u sklopu trećeg Supertoona, međunarodnog festivala animiranog filma.

Organizatori su pazili da se datumi održavanja festivala ne preklapaju, no ipak zadnji dan Terranea i prvi dan Martinske fešte padaju na isti datum. Terraneo će u bivšoj vojarni Bribirskih knezova trajati od 7. do 9. kolovoza, a na Martinskoj će tresti hardcore zvukovi od 9. do 10. kolovoza.

‘GUŽVOVITO LJETO’

Kada je u pitanju šira okolica Šibenika, odnosno Šibensko – kninska županija, ono što se već mjesecima zna je gužva na prijelazu sa srpnja na kolovoz kada u Tisnom stanuje jedan od najboljih europskih bouqet festivala The Garden festival. Tišnjansko festivalsko ljeto počinje 3. Srpnja s The Garden festom ‘The next step’ koji će trajati do 10. srpnja. Dan kasnije pa sve do 17. srpnja svirat će se u sklopu Electric Elephant Festivala. Soundwave festival održat će se od 18. do 22. srpnja, a Suncebeat oprostiti će se sa srpnjem i pozdravit će kolovoz u razdoblju od 24. do 30. srpnja. I za kraj, od 1. do 4. dolovoza slijedi Stop Making Sense. Kalendaru festivalskih događanja na šibenskoj rivijeri treba dodati još nekoliko festivala koji još nisu detaljizirali svoje programe, no i bez njih, bit će poprilično ‘gužvovito’ ljeto.

 

10. – 12. svibnja – Croatian Travel Festival,  Šibenik

16. – 22. srpnja – Salsa Beach Splash Festival Solaris Šibenik

24. – 27. srpnja – Skaville Festival, Martinska

28. srpnja – 2. kolovoza – Supertoon festival, Šibenik

7. do 9. kolovoza – Terraneo, Šibenik

9. – 10. kolovoza – Martinska festa

 

3. – 10. srpnja – The Garden Festival ‘The next stop’, Tisno

11. – 15. srpnja – Electric Elephant Festival, Tisno

18. – 22. srpnja – Soundwave festival, Tisno

24. – 30. srpnja – Suncebeat festival, Tisno

1. – 4. kolovoza – Stop Making Sense, Tisno

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.