Drama šibenske profesorice dio programa svečanog otvorenja Mjeseca hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je koja promiče knjigu i kulturu čitanja, održava se od 15. listopada do 15. studenog, u organizaciji Knjižnice grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Pokrovitelj ovogodišnjeg svečanog otvorenja manifestacije je Grad Split uz suorganizaciju tamošnje Gradske knjižnice ‘Marka Marulića’.  Tim povodom danas u Split putuju predstavnici Gradske knjižnice ‘Juraj Šižgorić’ iz Šibenika koji će, između ostalog, aktivno sudjelovati u trodnevnoj skupštini Hrvatskog knjižničarskog društva.

ROME I JULE

U susjedni nam Split, također, putuju voditeljica Centra za vizualnu kulturu djece i mladih pri Knjižnici, te profesorica hrvatskog jezika Osnovne škole ‘Petar Krešimir IV’,  Nataša Jurić Stanković koja je i autorica teksta na čakavici, drame ‘Rome i Jule’, adaptacije W. Shakespearove drame ‘Romeo i Julija’. Tom prigodom dramska grupa Osnovne škole Lučas na čelu s mentoricom Jelenom Tomić, a uz sudjelovanje dječje folklorne sekcije KUD Brodosplit izvest će spomenutu dramu šibenske profesorice.

U bogatom programu pripremljenim za ovu manifestaciju uživat će i šibenski ljubitelji lijepe pisane riječi. Za njih su pripremljena brojna događanja na temu ljubavi od predstavljanja naslova, preko predavanja do izložbi.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.