Država traži od građana pomoć: Dajte nam ideju što ćemo s vojarnama u Ražinama, na Jamnjaku i Zlarinu

Državna uprava za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) objavila je jučer akciju ‘Projekti 100’ s kojom namjerava staviti u funkciju nekretnine u svom vlasništvu, a uglavnom je riječ o vojnim objektima, koje se godinama ne koriste.

DUUDI pokreće savjetovanje sa zainteresiranom javnošću i istu poziva da se obrati putem mail adrese projekti100@duudi.hr s prijedlozima, mišljenjima i idejama te iskazom interesa za nekretnine u državnom vlasništvu, poručuju.

Riječ je o sto nekretnina koje obuhvaćaju okvirno 20 milijuna kvadratnih metara površine, od neizgrađenog do izgrađenog građevnog zemljišta.

Među sto nekretnina našla su se i tri objekta na području naše županije, točnije Grada Šibenika. Riječ je o bivšim vojarnama u Ražinama, na otoku Zlarinu i Jamnjaku koje se nalaze na izgrađenom građevinskom zemljištu, a ukupna površina im je veća od 338 tisuća m2.

-Navedene nekretnine su veliki potencijal za investicije i ostvarivanje ekonomskog rasta, a pružaju se brojne mogućnosti jer su ponuđene nekretnine potencijal za daljnji razvoj općine, grada ili županije u kojoj se nalaze – poručuju iz DUUDI-ja.

Šibenski dogradonačelnik Danijel Mileta kazao nam je kako je Gradu Šibeniku u interesu da se u spomenutim objektima, koji godinama zjape prazni, dogodi koristan sadržaj, ali:

-Volio bih kada bi Grad Šibenik, osim prostorno-planskom dokumentacijom, mogao utjecati na sadržaj koji bi se tamo trebao dogoditi. Riječ je o vrijednim parcelama koje se nalaze na rubovima grada te su komunalno opremljene te bi bilo dobro da se oko budućih sadržaja konzultira i Grad Šibenik – navodi Mileta.

Svi zainteresirani mogu iskazati interes, dati ideju i prijedloge  na navedenu mail adresu popunjavanjem obrasca. Prijedloge i iskaze interesa na mail adresu možete slati do 15. rujna 2014., nakon navedenog datuma pregledat će se pristigli prijedlozi te će se ići u postupak organiziranja javnih natječaja za davanje u zakup, najam, prodaju, itd., a prema Zakonu o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.