Eko- izložba: Za manje otpada iz Osmijeha

Dječji vrtić Osmijeh organizator je eko izložbe koja je danas otvorena u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić. Eko izložba jedna je u nizu aktivnosti koje vrtić provodi u sklopu Litter less kampanje (ili Za manje otpada)- međunarodne kampanje koju su u Hrvatskoj organizirale Udruga Lijepa naša,  Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš i tvrtka Wrigley Hrvatska.

Eko izložbu čine ukrasi i igračke izrađene od prirodnog i otpadnog materijala kao što su čepovi, stari cd-i, role papira, kutije, komadi drva, kamenčići i sl.

Različiti materijali oplemenjeni rukama djece i odgojitelja obogaćuju i ukrašavaju naš vrtić te potiču djecu na razne aktivnosti tijekom kojih razvijaju svijest da se otpadni materijal može reciklirati, odnosno ponovno iskoristiti.

Otvorenju eko izložbe prisustvovao je Goran Bulat, direktor Gradskog parkinga, javne ustanove koja putem  kumstva sudjeluje u provedbi Eko programa. Gradski parking ove godine donirao je DV Osmijeh 5.000,00 kn kojim će vrtić platiti članarinu Udruzi Lijepa naša.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.