Elaborat utjecaja toksičnih spojeva na okoliš oko plaže Banj stiže do kraja tjedna

Krajem ovog ili početkom idućeg tjedna Institut Ruđer Bošković trebao bi dovršiti analizu utjecaja fenola, mineralnih ulja, ugljikovodika i PAH ugljikovodika na okoliš u blizini plaže Banj koju je naručila Šibensko-kninska županija. Najavio je to danas na nikad kraćem aktualnom satu Županijske skupštine šibensko-kninski župan Goran Pauk. Još jednom je ponovio kako kompletne analize utjecaja toksičnih spojeva na okoliš u blizini novog gradskog kupališta nisu napravljene zbog čega je Županija naručila detaljni elaborat.

Njime bi se umirilo građane oko čitave prašine koja se podigla na temu plaže Banj, a za koju su, smatra Pauk, isključivo odgovorni mediji.

Na pitanje vijećnice Tanje Radić Lakoš što Županija može napraviti ne bi li se detektirao problem s opasnim otpadom na području bivšeg TEF-a, župan je odgovorio kako svi očekujemo da se opasni otpad konačno zbrine.

– Šture su informacije koje na tu temu iz Grada dolaze prema Županiji, a nije logično da su sredstva za sanaciju osigurana od Fonda za zaštitu okoliša da bi se ipak svalila na teret građana Šibenika – konstatirao je Pauk na što ga je Radić Lakoš upozorila kako je za to ipak odgovorna bivša HDZ-ova gradska i državna vlast, budući da je u njihovu mandatu dogovoren taj projekt.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.