Emil Guberina kandidat ŠGF-a za gradonačelnika Šibenika

Kandidat nestranačke udruge Šibenski građanski forum za gradonačelnika Šibenika na predstojećim lokalnim izborima bit će Emil Guberina. Forumaši će na izbore izaći sa svojom nezavisnom listom, ali još su u tijeku razgovori s drugim političkim opcijama oko moguće suradnje. Uvjet za suradnju je, ističu, prihvaćanje njihove platforme s kojom namjeravaju potaknuti razvoj i zapošljavanje.

– Dosada smo razgovarali gotovo sa svima od HSS-a, SDP-a, liberala, pravaša, laburista, čak i s pojedincima iz HDZ-a – kazao je Guberina te ponovio kako je teoretski suradnja moguća sa svima. O kandidatu za župana danas nisu željeli govoriti poručujući kako za tim nema potrebe budući da još uvijek traju razgovori.

ČETIRI STUPA RAZVOJA

Svoju platformu ŠGF temelji na četiri stupa razvoja, poticanju malog obrtništva, revitalizaciji stare gradske jezgre, razvoju turizma i poljoprivrede te osnivanju Sveučilišta energetike, zaštite okoliša i akvakulture.

– Imamo dovoljno razlika, ali ove četiri stvari ne bi smjele imati političku boju ili predznak. Želja nam je zaustaviti neslaganja  – napominje Guberina. Osvrnuo se i na situaciju u Šibeniku te je konstatirao kako je grad od 1991. godine ostao bez velikog djela poduzeća, izgubljeno je 16 tisuća radnih mjesta u privredi, preseljeno je niz poduzeća javnih uprava, a grad je napustilo 20 posto stanovništva dok je nezaposleno osam tisuća ljudi.

– S takvom se situacijom ne mirimo, ne pristajemo na provincijalizaciju Šibenika, ne mirimo se s egzodusom stanovništva. Primijetili smo kako je, bez obzira koje opcije na vlasti bile u gradu, posrijedi kadroviranje, a odluke se donose pod utjecajem centrala stranka. Stoga se postavlja pitanje mogu li iste stranke i isti ljudi napraviti korjenite promjene? Mi mislimo da ne – ustvrdio je Guberina.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.