Emocionalni i estetski prikaz Krkinog vodnog bogatstva

krka-izlozba-01

Obilježavajući Svjetski dan voda 22. ožujka Javna ustanova ‘Nacionalni park Krka’ i Fotoklub Šibenik treću godinu zaredom udružili su snage u osvješćivanju kućanstava o potrebi racionalnog korištenja prirodnog resursa kakav je – voda.

Izložbom fotografija otvorenom 21. ožujka, u galeriji Gradske knjižnice ‘Juraj Šižgorić’ još je jednom pokazana čarolija krške ljepotice Krke.

VJEČNA RIJEKA

Treću godinu u nizu u objektivu brojnih šibenskih fotografa našla su se Krkina modrno-zelena bogatstva, a promatrajući ih posjetitelj se ne može ne zapitati – koliko lica može imati krška kraljica. Bezbroj. Svjestan je toga i predsjednik fotokluba, Zdenko Zjačić.

krka-izlozba-02

-Možda je  zanimljivo spomenuti da su se u klubu javile dileme poput jesu li tri izložbe zaredom previše ili nisu, uvijek je ista tema, je li to ponavljanje ili nije. Kad pogledate ove fotografije, možda će oni koji se sjećaju prvih izložbi doći do mog zaključka, možete se složiti samnom, a i ne morate – Krka je, možda ne svemirskim razmjerima, ali u našim ljudskim vječna. Budući da je vječna, ona je uvijek prisutna sa svojim stalnim mjenama – kazao je Zjačić, dodajući da su upravo te mjene ‘zarobljene’ u objektivu fotoaparata Suzane Čelić, Željka Krnčevića, Tonija Vukorepe, Siniše Štrkalja, Ane Vlahov ili Borisa Stanića koji su samo neki od autora. Između ostalog, voda je tek jedan od brojnih prirodnih elemenata koji bismo mogli nazvati nepresušnim izvorom inspiracije.

-Mi sebi nećemo dati epitet umjetnika, ali i mi smo pokušali emocionalno prikazati vodu na jedan možda estetski i specifični način. Koliko smo u tome uspjeli, procjenite sami – poručio je predsjednik u ime ostalih članova.

ZALOG ZA BUDUĆE GENERACIJE

Izložba fotografija posvećenih Krki i obilježavanju Svjetskog dana voda može se pogledati do 6. travnja, a iste će fotografije JU NP Krka prezentirati na turističkim sajmovima pa domaći posjetitelji nisu jedini koji će uživati u njihovoj ljepoti.

krka-izlozba-03

-Fotografija je snažan medij koji uistinu prenosi emociju, trenutak, istinsku ljepotu koja se zabilježi u trenutku okidanja – kazala je Katia Župan, glasnogovornica Ustanove, dodajući:

-Ovo je način pomoću kojeg nastojimo osvjestiti kućanstva da uistinu imamo jedno veliko bogatstvo u našem kraju, a to je rijeka Krka. Kako je gospodin Zjačić rekoa, rijeka je vječna i nadamo se da ćemo je kao takvu ostaviti u zalog budućim generacijama – zaključuje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.