‘Europoly’ 4.e razreda Ekonomske škole Šibenik dobitnik posebnog priznanja

Završen je natječaj ‘Moje ideje za bolju Europu’ u organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta namijenjen srednjoškolcima u dobi od 16 do 18 godina iz cijele Hrvatske, te Krešimirov grad ima razloga za ponos.

Učenici 4.e razreda Ekonomske škole iz Šibenika, predvođeni razrednom kolegicom Ivom Mujan prema odluci žirija dobitnici su posebne nagrade zajedno s kolegama iz bjelovarske Gimnazije, te varaždinske 1. Gimnazije. Njihovi radovi bit će sastavni dio vizualnog identiteta proslave Dane Europe 2015. Godine u organizaciji, naravno, Ureda za informiranje.

JEDAN OD 101

Inače, natječaj ‘Moje ideje za bolju Europu’  dio je prednatjecanja za sudjelovanje u programu Euroscola – simulacija radova europskih zastupnika u Europskom parlamentu u Strasbourgu.   Natječaj je bio otvoren mjesec dana, dakle od 7. rujna do 7. listopada, a svi koji su htjeli sudjelovati morali su poslati na evaluaciju svoje autorske video –radove ili originalne plakate.

Na adresu Ureda za informiranje pristigao je ukupno 101 rad i to iz gotovo svih dijelova Lijepe Naše, a o najboljim pristiglim radovima odlučivao je žiri u sastavu: Vera Šutalo (načelnica Sektora za zajedničke poslove i programe Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta), Krešimir Čanić (predsjednik Hrvatskih urbanih mreža), Toni Milutin (član Mreže popularizatora znanosti), Marko Boko (predsjednik Mreže mladih Hrvatske te Violeta Staničić (voditeljica Ureda za informiranje Europskog parlamenta).

Radovi pristigli na natječaj bit će objavljivani na Facebook stranici Ureda za informiranje, a na Twitteru se mogu pronači uz pomoć  hashtagova #BetterEurope i #BetOnEurope.

I za kraj, čestitamo mladim šibenskim ekonomistima!

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.