Filip Vukičević: Velika je čast, ali i obveza biti kapetan kluba s Baldekina

Ono što se moglo i pretpostaviti proteklih se dana i dogodilo. Filip Vukičević i sljedeće će dvije sezone igrati u narančastom dresu i predvoditi kao kapetan momčad Građanskog košarkaškog kluba Šibenik.

Centar ‘građana’, poznat po svojoj borbenosti i beskompromisnosti na parketu, trenutno je na zasluženom odmoru u Las Vegasu, a prije puta u SAD sređivao je zadnje detalje oko ugovora.

– Dogovor je postignut, valja još samo neke detalje u ugovoru riješiti, riječ je o formalnostima – kazao nam je Vukičević, koji priznaje kako, zapravo, nije ni postojala opcija da i dalje ne igra u Šibeniku.

– Ušli smo u jedan lijep projekt, koji je donio puno radosti Šibenčanima, koji je vratio košarku na Baldekin, a Šibenik na košarkašku kartu Hrvatske. Stoga sam htio i dalje biti dio te priče, da skupa nastavimo graditi jedan jak i stabilan klub, u kojem će oslonac ekipe biti domaći igrači – kazao je Vukičević.

gkk1

Dodao je kako je cilj u novoj sezoni, uz nastavak afirmacije mladih igrača, napraviti rezultatski iskorak.

– Želja nam je uhvatiti final four Kupa Hrvatske, koji nam je protekle sezone izmakao doslovno za jedan šut, a u prvenstvu se ‘potući’ za doigravanje. Mislim da to, uz minimalno dva pojačanja, nije nemoguće. Treba nam svježe krvi, duža klupa, to se najbolje vidjelo na kraju prošle sezone, kada smo padali od umora. Da smo imali širu rotaciju protiv Cibone i Cedevite na Baldekinu bilo bi svašta – smatra centar narančastih, kojem je, ističe, velika čast biti kapetan ekipe s Baldekina.

– To jest čast, ali i obveza jer dres ovog kluba nosili su brojni velikani, među njima i onaj najveći, Dražen Petrović, i na nama je da nastavimo čuvati tu tradiciju i pronositi slavu kluba s Baldekina – zaključio je Filip Vukičević.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.