Filmske večeri srijedom duže mjesec dana uz goste – predavače

Dok odbrojavamo zadnje dane ožujka, stiže nam najava programa Filmskih večeri srijedom za mjesec travanj. Programska knjižica ovog puta donosi i nekoliko zanimljivosti, te nema sumnje da će se ljubiteljima filmskih minuta posebno svidjeti činjenica da će se filmovi u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice ‘Juraj Šižgorić’ gledati i u svibnju.

– Po prvi put filmske večeri idu i kroz cijeli peti mjesec. Imamo potvrđenog  gosta, a plan je da imamo još tri pa da svibanj bude sačinjen samo od gostovanja – kaže nam Nikica Šupe, voditelj večeri.

STRASTVENI ZNALAC

‘Iznimna nam je čast u filmskim večerima po prvi put predstaviti osvježeni koncept prikazivanja i uvodne riječi u kojem ćemo ugostiti goste iz različitih sfera javnog djelovanja grada pa i šire’, stoji u priopćenju.

Novi koncept najavljen je za kraj travnja, a prvi će led probiti gost – predavač dr. sc. Ivica Poljičak. Predsjednik Gradskog vijeća grada Šibenika gostovat će 30. travnja, a njegov izbor je naslov redatelja Roberta Bressona, ‘Osuđenik na smrt je pobjegao’.

Poljičak je najavljen kao strastveni filmski znalac, a o svojoj ljubavi prema filmskoj umjetnosti pričat će pred sam početak filma prema vlastitom izboru.

POJAM

– Poljičak je odabrao zadnjih film, ja ostale. Tarkovskog voli starija generacija. On im je totalni pojam – pojašnjava Šupe, a mi ćemo, prije no što donesemo raspored prikazivanja za travanj, dodati još jednom da Filmske večeri srijedom počinju u 20 sati, a ulaz je, kao i uvijek, besplatan.

02. travnja – Following, Christopher Nolan, 1998, 69 min.

09. travnja – Na dokovima New Yorka, Elia Kazan, 1954, 108 min.

16. travnja –  Point Blank, John Boorman, 1967, 92 min.

23. travnja –  Solaris, Andrei Tarkovsky, 1972, 167 min

30. travnja – Osuđenik na smrt je pobjegao, Robert Bresson, 1956, 99 min

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.