Forum mladih SDP: U županijski Savjet mladih nisu ušli jedino naši kandidati

– Novi saziv Savjeta mladih Šibensko – kninske županije izabran je procedurom za koju ne možemo kazati da je bila demokratska jer od 12 predloženih kandidata nisu prošli jedino oni iz Forma mladih SDP-a – sukus je to današnje konferencije za novinare Foruma mladih SDP-a Šibensko – kninske županije,  na kojoj su osim njegovog predsjednika Luke Nikpalja, govorili i članica predsjedništva tog tijela Matea Lambaša, te Anita Bara, predsjednica Županijskog odbora SDP-a.

– Savjet mladih ne smije biti politički obojan i sramotno je da se na njegov rad gleda na takav način. Nije nikakav problem bio da se aktom županijskog Savjeta mladih, s obzirom da se na natječaj prijavilo 12 kandidata, umjesto dosadašnjih  devet izabere 12 članova, a ne da se na ovakav smišljen i krajnje nemoralan način eliminiraju jedino kandidati Foruma mladih SDP-a  – kazala je Bara.

Mladi SDP-ovci kazali su kako su stručne službe Županije na listama kandidata za Savjet mladih krivo naveli i njihove datume rođenja.

NEOZBILJAN PRISTUP

– To dovoljno govori o neozbiljnom i neprofesionalnom pristupu prilikom izbora kandidata – kazala je Matea Lambaša.

Nikpalj je istaknuo kako županijski Savjet mladih u protekle dvije godine nije napravio ništa, da je postojao samo na papiru. Priznao je kako nije zadovoljan ni radom Savjeta mladih Grada Šibenika, na čijem je čelu dvije godine.

– Na žalost, u zadnje dvije godine nismo odradiili sve što je bilo zacrtano u našem programu, ali ovim putem apeliram na sve da se uključe u humanitarnu akciju Savjeta mladih Grada Šibenika ‘Ne okreći glavu, spriječi nasilje’ s ciljem senzibiliziranja javnosti o problemu nasilja među mladima, a tijekom akcije prikupljat će se sredstava za liječenje našeg sugrađanina Jure Kulaze – kazao je Nikpalj koji je s ostalim sudionicama presice pozvao sve županijske, gradske i općinske vijećnike da se ovog mjeseca odreknu svojih naknada te ih uplate za potrebe liječenja stradalog mladića. Zanimljivo, informaciju o aktiviranju Gradskog savjeta mladih pojedini su novinari popratili opaskom kako se spomenuta humanitarna akcija pokreće uoči političke kampanje za predstojeće lokalne izbore.

U GRADSKOM SAVJETU MLADIH NEMA HDZ-ovaca

Inače, u novom županijskom Savjetu mladih sjedit će tri člana Mladeži HDZ-a, dok ostali članovi dolaze iz raznih udruga.

A baš kao što u novom sazivu Savjeta mladih Šibensko – kninske županije nema SDP-ovaca, tako ni u sadašnjem Savjetu mladih Grada Šibenika nema nikog iz Mladeži HDZ-a. Nikpalj je kazao kako je razlog tome što su se HDZ-ovi kandidati prijavili jedan dan prekasno.

– Osobno bi mi bilo drago da je u mom mandatu na čelu gradskog Savjeta mladih bilo članova mladeži HDZ-a jer nismo isključivi i želim prihvatiti sve opcije. Međutim, predsjednik gradske organizacije HDZ-a sam je priznao da su zakasnili na spomenuti natječaj – zaključio je Nikpalj

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.