FOTO: Akcija čišćenja obale i podmorja kanala sv. Ante

Dok radnici dovršavaju posljednje radove na šetnici u kanalu sv. Ante, jutros su djelatnici Šibensko-kninske županije i Javne ustanove ‘Zaštićene prirodne vrijednosti’ organizirali ekološku akciju čišćenja obala i podmorja u šibenskom kanalu.

Područje koje se nije čistilo dugi niz godina zbog čega se nakupilo različitog smeća, čistili su i djelatnici šibenske gradske uprave, ali i članovi Airsoft kluba Šibenik te šibenski vatrogasci.

ciscenje 2

ciscenje 8

ciscenje 6

– Nemam informaciju da je obala kanala ikada čišćena na ovakav način u zadnjih nekoliko godina, razlog je vjerojatno taj što je ovo bilo vojno područje, nedovoljno prepoznato od građana, iako je ovo izrazito atraktivan lokalitet za boravak u prirodi – kazala je ravnateljica JU ‘Zaštićene prirodne vrijednosti’ Anita Babačić Ajduk koja je svoj obol akciji dala tako što  je s roniocima i direktorom šibenskog TZ-a Dinom Karađolom zaronila ispod površine mora i čistila podmorje kanala.

ciscenje 9

ciscenje 11

-Ovaj lokalitet izabrali smo kako bi ga malo očistili prije turističke sezone. Radovi na šetnici su pri kraju, nadamo se kako ćemo sve dovršiti do kraja šestog mjeseca, kako bi početkom srpnja mogli imati svečano otvorenje šetnice – dodala je Babačić-Ajduk čija ustanova svake godine organizira sličnu ekološku akciju na područjima kojima upravlja.

ciscenje

ciscenje 4

ciscenje 3

ciscenje 5

ciscenje 1

Većinu danas pronađenih škovaca na obali kanala nanijelo je more, no svoj trag ostavio je i ljudski nemar.

ciscenje 10

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.