FOTO: Akcija ‘Darujmo im Božić’ razveselila dvije šibenske potrebite obitelji

Svjesni činjenice da mnoge obitelji neće doživjeti radost Božića, članovi Hrvatskog kluba putnika odlučili su pokrenuti humanitarnu akciju ‘Darujmo im Božić’ kroz koju su dvjema obiteljima na kratko donijeli duh Božića u njihov dom.

Budući da je akcija imala veliki odaziv te je prikupljeno mnogo odjeće i hrane, članovi HKP-a odlučili su darovati dvije obitelji od kojih je obitelj s osmero djece na Meterizama u jako teškoj situaciji jer su već pet mjeseci bez struje, odnosno bez grijanja. Stoga su im članovi HKP Krešimir Ivić, Ante Maras, Josip Bilić, Ana Žižić, Kata Žaja, Lorenzo Ujević, Marko Plenća-Mudrić i Nikola Baraka, preko donatora Bilice promet i Vrcić drvo, osigurali drva za ogrjev, a tvrtka  Klarić staklo svoj je doprinos dala promjenom stakla na peći kako bi ga stavili u funkciju.

SVI ŽELJELI POMOĆI

Mnoge šibenske tvrtke i sugrađani priključili su se akciji ‘Darujmo im Božić’, među kojima i ekipa Šibenskog tjednika, Šibenskog portala i magazina IŠ koja je prikupila brojne potrepštine za dvije obitelji.

Obiteljima su jutros isporučeni kolači koje je pripremila vodička slastičarna Andora, voće i povrće tvrtke Fructos d.o.o., sto jaja darovalo je Kolarište, meso su pripremile mesnice Vlaić, Nakićen i mini klaonica Petrović, kupus i ulje Poljoprivredna zadruga Primošten Burni, Azimut i vrtić Žižula donirali su poklon pakete hrane kao i trgovina Djelo.

Članovi HKP-a i brojni Šibenčani koji su se odazvali akciji pripremili su pakete odjeće, deka, igračaka za djecu i školskog pribora. Zlatarnica Kristijana Domdjonia donirala je novac za kupnju božićne jelke kojoj su se djeca najviše veselila. Akciji se odazvao i Klub Šibenčana u Zagrebu na čelu sa Zoranom Erakom koji su prikupili odjeće i igračke za djecu.

POMOĆ I NAKON BLAGDANA

– Obitelji su gotovo ostale bez riječi humanošću građana te su zahvalne što im se pomoglo da blagdane dostojno proslave, dok su djeca komentirala kako im je ovo bio najljepši Badnjak dosada – prenosi nam Nikola Baraka. Ovaj empatični Šibenčanin s akcijom pomoći ne namjerava stati niti nakon blagdana.

– S hotelskim naseljem Solaris smo dogovorili da nam doniraju stari namještaj iz hotela tako da ćemo nakon Božića dostaviti obitelji novi namještaj koji će im s obzirom na brojnost obitelji jako dobro doći jer se radi o krevetima, kaučima, foteljama te radnim stolovima za djecu. Pokušat ćemo i nekako prikupiti financije kako bismo im pomogli sanirati dugovanje prema Elektri ne bi li im se uključila struja – poručuje Baraka.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.