FOTO: Akcija Odaberi sport: 21 šibenski sportski klub ispred zgrade Županije

– Ima tu svega, od automobilizma, motociklizma, atletike, rukometa, nogometa, košarke, svih onih sportova koji se mogu demonstrirati na otvorenom. Naravno, vaterpolisti i kuglači neće doći, iz razumljivih tehničkih razloga. Cilj akcije je djeci i svim građanima približiti sport kao nešto zabavno i zdravo- kaže Ante Tanfara, predsjednik Zajednice sportova Šibensko-kninske županije, koja je glavni organizator događanja.

sport110

Tako su ispred zgrade Županije ono što znaju predstavili članovi čak 21 šibenskog sportskog kluba, koji su zainteresiranima, ali i potencijalnim novim članovima, demonstrirali ono što znaju.

sport130

Najprije smo naišli na mlade rukometaše iz RK ‘Obrtnik’.

sport333

– U klubu trenutno trenira 80 djece, i muške i ženske, a treninge imamo skoro svaki dan u OŠ Meterize i u školi na Šubićevcu. Klub je osnovan 2006. godine, ali je na nekoliko godina zamrznuo djelovanje, prije dvije godine smo ga opet pokrenuli. Brojka od 80 djece je idealna za grad poput Šibenika, rukomet je, ponajprije zahvaljujući uspjesima reprezentacije, i kod nas popularan sport- kaže trener Ivan Nakić.

sport160

Odmah do malog igrališta na kojem su ono što znaju demonstrirala djeca iz MNK Crnica, postavljeno je par gimnastičkih sprava Gimnastičkog kluba Dišpet. Kolut naprijed, kolut nazad, most, a oni nešto iskusniji radili su sport555i  salta.

 

Uz gimnastičare smjestili su se mali polaznici Šahovskog kluba Šibenik, a odmah do i veslači iz VK Krka, koji su na ergometru pokazivali koliko imaju snage.

sport170

sport444

 

Na trgu je postavljen i stol za stolni tenis STK- a Šibenik.

sport888

– U klubu je trenutno 20- ak djece i 10 odraslih. natječemo se u drugoj hrvastkoj ligi, a nedavno smo bili u Puli na kvalifikacijama za prvu ligu, ali bez uspjeha. Sad smo godinu dana pametniji, budući smo klub ponovno pokrenuli tek prije dvije godine, pa slijedeće godine očekujemo i plasman u prvu ligu- kažu predsjednik kluba Ante Stošić i glavni trener Damir Čular.

sport777

Uz njih došli su i  stolnotenisači iz STK Zaton.

– Imamo 50 članova kluba, isključivo iz Zatona i Rasline. Radimo od 2006. godine, i za to vrijeme je kroz klub prošlo preko 200 djece, što je za mala mjesta poput Zatona i Rasline i više nego velik broj. Treniramo u super dvorani u Vatrogasnom domu u Zatonu. Odnedavno smo osnovali i županijski stolnoteniski savez, u kojem djeluje četiri kluba, uz nas i Šibenik, tu su i klubovi iz Knina i Vodica- kaže Josip Jurić iz Zatona, inače i tajnik Županijskog STK saveza.

sport222

Za akciju Odaberi sport riva je bila zatvorena za promet, jer su na njoj mali biciklisti na poligonu pokazivali kako se snalaze u prometu, a i kartingaši su napravili par đireva po rivi.

Po jedrilici na suhom penjali su se jedriličari iz JK Val.

sport140

Posebnu pažnju najmlađih izazivao je ni štand Interventne policije PU šibensko- kninske, na kojoj su policajci izložili svoju opremu.

sport666

– Imamo tu više vrsta pušaka, pancir košulje i kacige, te drugu opremu. Kasnije ćemo demonstrirati na tatamiju i što znamo o borilačkim vještinama. Djeca se jako interesiraju za oružje, što možda i nije dobro, ali takav je policijski posao. Kaže interventni policajac Goran Goreta.

sport100

Pred županijom su svoj red čekale odbojkašice, odbojkaši,judaši i mnogi drugi.

sport120

Izvrstan i pozitivan dan na rivi!

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.