Foto: ‘Ako treba iz ovih stopa idemo u Vukovar’!

Na Baldekinu se jutros ispred spomenika braniteljima poginulim u Domovinskom ratu održao skup potpore braniteljima u Vukovaru.

prosvjed 0

-Mi se nismo borili protiv Srba, kojih je i u našoj vojsci bio popriličan broj i koji su sve redom lojalni građani Hrvatske i naši prijatelji i suborci. Nismo se borili ni protiv ćirilice. Borili smo se  protiv ljudi koji su u ime te iste ćirilice i sa petokrakom na glavi došli i ubijali i protiv takvih ćemo se uvijek boriti – rekao je Mladenko Spahija, predsjednik županijske HVIDR-e.

prosvjed 11

‘Danas još uvijek nije vrijeme za ćirilicu. Za pet, deset, dvadeset godina, tko zna? Rane se još uvijek ne mogu zaboraviti i izbrisati, a sa Srbima nema govora o nikakvoj pomirbi. Suživot da ali o pomirbi nema govora – dodao je Spahija.

prosvjed 01

Potom su branitelji ispred spomenika upalili svijeće te ih simbolično posložili u početno slovo grada heroja, Vukovara,  te zapjevali ‘Zovi, samo zovi’ i zakazali još jedan skup za večeras u 20. 00 sati

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.