FOTO: AUSTRALSKI NOGOMET U DRNIŠU ‘Hrvatski vitezovi’ deklasirali Nizozemce

Drniš je u subotu bio domaćin, za hrvatske prilike, pomalo  neobičnog sportskog događaja. Naime, na igralištu na Podvornici odigrana je utakmica australskog nogometa između reprezentacija Hrvatske i Nizozemske. Rezultat je bio vrlo ružan – za Nizozemce. ‘Kockasti’ su slavili s čak 215:18. Međutim, valja istaknuti kako gosti nisu igrali u najjače sastavu. Unatoč velikoj razlici, brojna publika, među kojima je bio i konzularni predstavnik Australije u Hrvatskoj Jeremy Hossin te drniški gradonačelnik Josip Begonja, mogla je uživati u ovom atraktivnom i pravom muškom sportu, puno kontakata i trke.

australski nogomet drnis 1

Inače, glavni ‘krivac’ zašto je utakmica odigrana u Drnišu jest Josip Kravar, predsjednik Saveza australskog nogometa Hrvatske, koji je rodom iz Drniša. Utakmica protiv Nizozemaca ‘Hrvatskim vitezovima’, što je nadimak naših reprezentativaca, poslužila je kao jedna u nizu priprema pred nastup na Europskom prvenstvu koje će se u listopadu održati u Londonu, a na kojem je Hrvatska jedan od favorita za medalju.   Kažimo kako je utakmica u Drnišu bila humanitarnog karaktera jer će sva prikupljena sredstva biti uplaćena na račun Hrvatskog Caritasa za pomoć poplavljenim područjima Slavonije. 

(Foto: Marina Milić)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.