FOTO: BURIĆ UZVRATIO SDP-ovcima: Na 11 panoa izloženi realizirani projekti u njegovom trogodišnjem mandatu

Povodom tri godine mandata gradske vlasti, gradonačelnik Željko Burić sa zamjenicama Danijelom Miletom i Nikicom Penđerom te pročelnicima gradske uprave rezimirao je danas proteklo razdoblje i  realizirane projekte.

Na jedanaest panoa pred zgradom gradske uprave vidi se stanje prije i poslije realizacije projekata.

buric projekti 130616 3

– Uporno radimo i to prezentiramo građanima, a do kraja mandata bit će popunjeno svih 20 panoa, najavio je gradonačelnik Burić.

– Mandat sam započeo u lipnju 2013. s papirom naslovljenim ’20 projekata koji mijenjaju Šibenik’, svi će oni, a bit će ih i više, biti prezentirano u četvrtoj godini mandata. Naš rad podijeljen je na četiri tablice: završeni projekti, projekti u realizaciji, projekti u planu, i mali projekti, ali veliki za Grad – pojasnio je gradonačelnik.

A završeni projekti su dvorana Baldekin, pet milijuna kuna vrijedna.

– 2013. smo zatekli niz prostora u derutnom stanju, a sad imamo dvoranu s  vrhunskim parketom koji omogućuje vrhunski standard bavljenja dvoranskim sportovima –zadovoljan je Burić.

buric projekti 130616 8

Uslijedio je Trg Dražena Petrovića, te Urbani Inkubator.

– Uvjetno rečeno mali projekt, prostor koji nije služio ničemu a sad je postao prepoznatljiv mladim ljudima, prostor u kojem se rađaju ideje, u kojem se djeca uče kako da uzmu sudbinu sami u svoje ruke –

-Obećavali smo i novi vrtić za našu djecu, Vrtić Smilje  i to smo i učinili, odvojili smo vrtiće i zadovoljili zakonsku formu –zadovoljan je Burić.

Realizacijom nogometnog terena na Šubićevcu realizirane su želje onih koji se bave nogometom, a kako kaže gradonačelnik, stvoreni su i uvjeti za upisivanje djece, čime su zadovoljni roditelji koji povlače djecu s ulice i organiziraju im slobodno vrijeme.

– Najponosniji sam Sveučilišnim studijem u Šibeniku, snom Šibenika otkad postoji. Rezultati prvog zimskog semestra pokazuju koliko je to bio pogođen projekt i koliko je trebao gradu – istaknuo je gradonačelnik.

 

Jedno od predizbornih obećanja je i revitalizacija tvrđave sv. Mihovila.

buric projekti 130616 5

– Nećemo o pričama tko je što započeo i čija je koja  ideja. Ideja je odlična, a obećanje je bilo da ćemo sve zatečene projekte dovršiti –

Barone, druga obnovljena šibenska tvrđava, otvorena je točno u roku, bez obzira na sve prepreke.

– Slike govore dovoljno i o plaži Banj, jednom od projekata kojeg se vezivalo samo za priče i PR. Slika prije, kako smo je zatekli 2013., i slika kako izgleda sad, s dovršenom šetnicom, plažnim objektom i parkiralištem, govori dovoljno – odlučan je Burić.

Križanje Bosanske s Ulicom Stjepana Radića pokazuje funkcioniranje politike na lokalnoj razini – nastavio je gradonačelnik i istaknuo kako je križanje izvedeno besprijekorno, unutar rokova i bez premašivanja troškovnila, iako je gradska uprava svjedočila medijskim prezentacijama, najavama katastrofe, bila prozivani za seljačku politiku, gužve do  Brodarice…

buric projekti 130616 9

– Suvremeni rotor u Zatonu, svjedok je da gradska uprava ne misli samo o Šibeniku – zaključen je obilazak panoa.

– U našem mandatu je završen i hotel D-Resort za kojeg je aktualna gradska uprava izdala građevinsku dozvolu, hotel Life Palace u staroj gradskoj jezgri, na Podima su četiri nova pogona, pet ih je u gradnji, a tri u planu, a nismo zaboravili niz planova koje je GU donijela – treća Javna rasprava pred donošenje temeljitih izmjena GUP-a Grada – zadovoljan je Burić.

buric projekti 130616 1

Devet projektata čiju je realizaciju gradonačelnik najavio su plaža Brodarica za koju je već izabran izvođač, lučica Vrnaža na kojoj su već počeli radovi, čvor Meterize na kojem radovi počinju na jesen, zatim 11 milijuna eura vrijedan istočni krak kolektora koji rješava  egzistencijalno pitanje za četiri tisuće ljudi, projekt POS Meterize i Šubićevac čekaju potpis ministra kako bi započeo s realizacijom, u tijeku je natječaj za vodovod u Grebaštici, u kino Odeon, koji će izmijeniti kulturnu ponudu Grada, dosad je uloženo pet milijuna kuna,  za sportski rekretivni centar Ražine uskoro će se objaviti natječaj za izvođača radova, projektom Bikarac grad ide eko koracima, a najavljena je i obnova vrtića Kućica.

Takozvani ‘mali projekti’, koji su također izmijenili sliku Šibenika, su Centar za beskućnike, asfaltiranje Polićeve i Zlatovićeve ulice, obnova dječjih igrališta, realizacija projekta teniskih terena Šubićevac, obnova Ljubice, obnova starih gradskih portala, realizacija Urbanog inkubatora i desetljećeima uspavana ideja – osiguravanje prostora za mlade s ciljem stimuliranja civilnih udruga značajnih za društvo.

Na novinarsko pitanje je li ova prezentacija odgovor na SDP-ovu knjigu obmana, gradonačelnik je kazao kako je ova gradska vlast neskrivajuća te da oporba reagira nemuštom imitacijom budući da su panoi izloženi u prizemlju zgrade GU odavno.

-Mislim da je njihov potez sjajan jer će vrijeme sve pokazati. Na kraju se mora pojaviti ime začetnika te ideje koji se građanima treba ispričati za obmane i laži. Na svaku ću se njihovu stavku očitovati pa će biti jasno tko je obmanjivao i lagao – odgovorio je Burić.

buric projekti 130616 6

Oporba je prozivala vlast i za projekt TEF-a,  na što je  gradonačelnik je istaknuo kako za 22-godišnji nerad treba imati hrabrosti, a pogotovo  za prozivanje nakon 7.564 dana blokade da su ‘nešto pogriješili’.

-Gdje god da smo se dosad pojavili, zabili smo gol – slikovito je kazao Burić, misleći i na utakmicu s INA-om. – Drago mi je da je jedini partner ostala u toj Utakmici Vlada RH –

Natječaj za investitore na TEF-u, iako od strane gradonačelnika često najavljivan, ipak dosada nije raspisan.

-Kad budemo imali riješene imovinsko-pravne i dužničko-vjerovničke odnose, razgovarat ćemo s ljudima – zaključio je gradonačelnik.

buric projekti ana gojanovic rakic 130616 1

buric projekti 130616 2

buric projekti 130616 8

buric projekti 130616 10

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.