FOTO: Čopor divljih pasa kod Bioca izgrizao mu automobil i napravio ogromnu štetu

Šibenčanin Dario Grdovich nemilo se iznenadio kada je nakon odrađene noćne smjene s utorka na srijedu 13./14.svibnja na benzinskoj pumpi Petrol na Biocima krenuo prema svom automobilu. Imao je što vidjeti.  Izgrebana karosijera prednjeg dijela autombila, ‘sažvakana’ tablica, izgrižene automobilske gume…

dario-grdovich-napad-pasa3

-Nisam mogao vjerovati. Auto mi se nagnuo na jednu stranu pod težinom jer je jedna guma izdušila, jednostavno nisam znao što me snašlo. Pogledao sam snimke nadzornih kamera i zgrozio se. Čopor napuštenih pasa, koji se stalno motaju oko pumpe, ganjao je mačku koja se sakrila ispod mog automobila. Te mačke netko hrani i brine se o njima od djelatnika obližnje Televizije Šibenik. Mačku su psi, njih šest-sedam, htjeli rastrgati i navalili su na auto,a šteta je ogromna – govori nam Grdovich koji niti nakon nekoliko dana ne može doći sebi od šoka koliko su štetu psi napravili.  Dvije nove gume koštale su ga 1.200 kuna, a obnova karoserije oko tri tisuće kuna.

dario-grdovich-napad-pasa5

dario-grdovich-napad-pasa6

Šibenčanin je uvjeren kako psi nisu bili bijesni, već naprosto gladni.

-Inače ti psi neće ništa napraviti ako nisu izazvani, no očito je mačka ovog puta bila okidač. Automobilska guma izgleda kao da ju je napao morski pas koliko je snažan nalet bio tog čopora. Mislim da je vrijeme da o njima netko počne voditi računa kako, ne daj Bože, ne bi došlo do goreg incidenta – kaže naš sugovornik.

U Upravnom odjelu za komunalnu djelatnost Grada Šibenika potvrdili su nam kako su upoznati s ovom problematikom.

-Ostvaren je sastanak s predstavnikom As eka kao firmom koja obavlja komunalnu djelatnost zbrinjavanja pasa lutalica temeljem ugovora te im je upućena zamolba za bržim rješavanjem ovog slučaja.Valja napomenuti i da je unatrag nekoliko mjeseci dio ovog čopora  zbrinut, a  vjerujemo da će i preostali problemi biti uskoro riješeni – poručuje pročelnik gradskim komunalaca Miroslav Lucić dodajući kako svaki građanin, pa tako i oštećeni Dario Grdovich, ima pravo pokrenuti zakonski postupak ukoliko smatra da mu je krivicom Grada nanesena šteta.

Dario nam je kazao kako će upravo to i učiniti – tužiti Grad Šibenik.

dario-grdovich-napad-pasa

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.