FOTO: Diplomiralo 17 novih planinara

Dodjelom diploma 17-orici polaznika zaključena je večeras četvrta po redu Opća planinarska škola pri HPK Sv. Mihovil. Svečarski, kako i spada, uz prikladnu zakusku voditeljica ovogodišnje četvrte po redu OPŠ Tatjana Bračanov svojim je školarcima čestitala na velikom trudu.

planinari-dodjela-2

– Ukupno je 17 školaraca položilo ispit i ovom im prigodom čestitam. Moram kazati kako je cilj škole osposobiti mlade ljude koji se interesiraju za kretanje po planini da na jedan siguran način iskoriste svoje osnovne vještine i znanje koje su stekli u školi. Školarci su naučili prepoznati moguće objektivne i subjektivne opasnosti, pa su tako naučili osnove prve pomoći i osnovne tehnike spašavanja, kretanje po nepristupačnim mjestima, noćenje u planini u bivcima koje su sami izradili, a koje će im biti jako korisni ako se po noći zateknu u prirodi ili zalutaju – kazala je Bračanov.

planinari-dodjela-diploma

Više o ovoj temi pročitajte u Šibenskom tjedniku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.