FOTO: Djeca izradila šareni i poučni mural te poručila: Ne zagađujte more!

Tridesetak djece u dobio od četiri do trinaest godina izradili su na likovno-edukativnoj radionici murala, u sklopu 53. međunarodnog dječjeg festivala, mural na temu Jadransko more – čisto i bistro. Šareni i poučni mural krasi stup na Trgu Pavla Šubića I, odnosno ispred zgrade Županije kraj kojeg svakodnevno prolaze brojni prolaznici.

radionica murala 1

Pokrovitelji radionice bili su Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Gradska čistoća d.o.o Šibenik. Mladi Šibenčani tijekom tjedne radionice educirali su se o važnosti zaštite morskih biljnih i životinjskih vrsta te su svoj ekološki doživljaj pretočili u maštoviti mural.

PATRICIO IZ VENEZUELE

Radionicu je vodio dramski umjetnik i renomirani ilustrator iz Venezuele Patricio Aguero, koji već deset godina živi i radi u Zagrebu, a ovo mu je druga godina zaredom da sudjeluje na Festivalu djeteta.

radionica murala

-Bilo je super raditi s djecom, ovo mi je drugi put da vodim radionicu i uvijek se veselim doći u Šibenik. Djeca su vesela, malo su ove godine bili kaotični jer smo radili s bojama, ali im je bilo jako zanimljivo. Smijali su se malo i mom čudnom naglasku i stalno su me pitali otkud sam – kazao nam je Patricio Aguero dodajući kako su djeca na radionici naučila osnove izrade ilustracije te kako se priprema zidna površina za izradu murala.

MALI EKO PROMOTORI

radionica murala 3

Predstavnica Gradske čistoće Jelena Perkov podsjetila je kako je ta šibenska tvrtka i prije dvije godine u sklopu MDF-a imala sličnu radionicu kada su djeca oslikavala kartonske kutije za sakupljanje papira.

-Polazeći od toga da je iznimno važno kod djece već u najranijoj dobi razviti osjećaj i svijest o okolišu u sklopu tjedne radionice djeci smo, kroz zabavu, igru i kreativni izričaj predstavili aktivnosti koje bi mogli dalje prenositi u svojim sredinama i  na taj način biti promotori ekološkog promišljanja – naglasila je glasnogovornica Fonda za zaštitu okoliša Lidija Tošić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.